Gazilerden saygı çelengi

Mustafa Kemal Atatürk´e Mareşal Rütbesi ve Gazilik ünvanının verildiği 19 Eylül´ün Gaziler Günü olarak kabul edilişinin 98. yıldönümü dolayısıyla gaziler, Atatürk´ün manevi huzuruna çıkarak saygı çelengi sundu.

GÜNCEL 20.09.2019 10:13:39 0
Gazilerden saygı çelengi

İskenderun/SES 
 Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Gazi Neşet Turhan, “Kahraman Türk Milleti asla bayraksız, vatansız ve hürriyetsiz yaşamamıştır” dedi.
Gaziler Günü dolayısıyla Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği Temsilciliği ile Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Atatürk Anıtı´na çelenk sunuldu. Şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşının okunmasının ardından gün adına yaptığı konuşmada Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Gazi Neşet Turhan, milletlerin tarihi yol haritalarında önemli günlerin önemine dikkat çekerek, “Kahraman Türk Milleti asla bayraksız, vatansız ve hürriyetsiz yaşamamıştır” dedi. “Türk milleti, bin yıldır Anadolu´da kendi gücü, azim ve iradesiyle hür ve bağımsız olarak varlığını sürdürmektedir. Eminiz ki, Türk´ün varlığı sonsuza dek var olacaklardır” diyen Turhan, Türkiye´nin bu yolda diğer uluslara rehberlik misyonuna da işaret etti. Törene Kaymakam İskender Yönden, 39´uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İSTE Rektör Vekili Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turhan, Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri ve gaziler, askeri erkân, emniyet personeli katıldı. Atatürk anıtı alanındaki törenin ardından protokol üyeleri, düzenlenen kahvaltılı sohbette gazi ve şehit aileleriyle bir araya geldi.

Arsuz´da da Kent Meydanındaki çelenk sunma töreni sonrasında Rhossus Anfisi´nde müzik dinletisi düzenlendi, kaymakamlığın ev sahipliğinde gazilere yemek verildi. Törende, Arsuz Deniz Özel Eğitim Komutanlığımızda görevli bir asteğmen ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Gazi Hayri Hançer, güne ilişkin konuşma yaptı.
Gaziler Günü, Antakya´da da Atatürk Anıtı´nda tören düzenlendi. törene, Hatay Valivekili Aydın Tetikoğlu, Garnizon Komutanvekili Albay Orhan Akkurt, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Adana Özkaya, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanvekili Yarbay Ali Ergüçlü, İl Emniyet Müdürvekili Tuncay Pekin, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, kurum müdürleri, askerî erkân, şehit ve gazi dernekleri, muharip gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Mehmet Ramiz Bakır, günün anlamına ilişkin bazı ziyaretlerde bulundu; Hüseyin Özbuğday Anadolu Lisesi öğrencilerinden Emir Taş ´Adım gazidir benim´ ve Ayşe Betül Sarıkaya da ´Ya şehit ol ya gazi´ adlı şiiri okurken, gazilere Hatay Gastronomi Evi´nde yemek verildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da “Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e ‘Gazilik´ unvanı ile ‘Mareşal´ rütbesinin verilişinin yıldönümü olan Gaziler Günü´nü idrak ediyor olmanın onurunu yaşıyorum. Canlarını ortaya koyarak milletimizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için mücadele veren gazilerimizin bizler üzerindeki hakkı hiçbir dünyevi değerle ölçülemez. Ay yıldızlı bayrağımızın göklerde dalgalanması ve milletimizin Türk bayrağı altında altında güven ve huzur ile yaşaması için tüm maneviyatıyla ülkemizi savunan kahraman gazilerimiz, topraklarımıza ve bağımsızlığımıza göz diken şer odaklarına tarihi dersler vermiştir. Şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmış ecdadımıza bugünlerimizi borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmamalı ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı bu fedakarlıkların farkındalığıyla yerine getirmeliyiz' açıklamasını yaptı. 
İskenderun kaymakamı Yönden, 'benim Gazim' adlı yazdığı şiiri, Gaziler Gününde paylaştı.

Yönden´in şiiri şöyle: 


Vatan ve millet sevdasıyla atar kalbi,
Canı yektir, gözü pek, bayraktır tek derdi,
Toprak uğruna yakar yıkar ezer namerdi,
Şehidime yoldaş, şehadete şahittir gazi.
***
Can yitirir, canan yitirir de düşmez derdine,
Elin yitirir, kolun yitirir de ağlamaz kendine,
Vermez, vatan toprağından bir avuç kadar,
Dinmez vatan aşkından zerre-i miskal kadar.
***
Onur, gurur ve coşku kaynağımızdır,
Bir o kadar da can borçlu olduğumuz,
Selam, sevgi ve hürmetlerimizi sunarız,
İyi ki var kahraman gazilerimiz.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00