'Gazilerin şeref aylığı artsın' teklifi

Teklif yasalaşırsa şeref aylığı tüm muharip gazilere 2.400 lira olarak ödenecek.

HATAY 13.11.2018 11:10:06 0

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Muharip Gazilere ödenen ´şeref aylığı´nın herhangi bir sosyal güvenliği olan olmayan ayrımı yapılmaksızın tüm muharip gaziler için net asgari ücretin 1,5 katına yükseltilmesini öngören kanun teklifi verdi.
Milletvekili Güzelmansur´un, İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun´da değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi, devletin bekası ve menfaati uğruna aynı fedakârlık ve cesaretle canlarını ortaya koyan muharip gaziler arasında ayrımın ortadan kaldırılmasını ve şeref aylığının artırılmasını öngörüyor.
2007 yılında yapılan değişiklikle muharip gazilerin sigortalı işte çalışanlar, çalışmayanlar gibi bir ayrıma tabi tutulduğunu ifade eden Hatay Milletvekili Güzelmansur, “Şu anda sigortalı bir işte çalışan muharip gazilere 767 TL, herhangi bir sosyal güvenliği olmayanlara ise 1.603 TL şeref aylığı ödeniyor. Her hâlükârda şeref aylığı açlık sınırının altında kalıyor. Hem muharip gaziler arasında ayrım yapılması, hem de ödenen şeref aylığının açlık sınırının altında kalması şeref aylığının amacı ile uyuşmamaktadır. Çünkü şeref aylığının amacı fiilen savaşa katılıp da sağlam olarak dönen muharip gazilerimizi millet ve devlet nazarında onurlandırmaktır. Bu nedenle şeref aylığındaki ayrımı ortadan kaldıran ve net asgari ücretin 1,5 katına yükselten kanun teklifini Meclis Başkanlığı´na sundum' açıklamasını yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57