Gazze ve ekonomideki kriz İTSO gündeminde

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Ekim ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Zeki Altun Başkanlığında gerçekleştirildi.

HATAY 27.10.2023 18:44:00 0
Gazze ve ekonomideki kriz İTSO gündeminde

Depremde hayatını kaybeden meclis üyeleri, üyeler ve çalışanlarının anıldığı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) meclis toplantısında Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Yüksel Cirdi’nin gelir ve giderler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

Meclis toplantısına ilişkin İTSO’dan yapılan yazılı açıklamada, Ekim ayı meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ın “Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze’de yaşanan insanlık dramının bir an önce son bulmasını, savaşın bitmesini ve bölgede kalıcı ve istikrarlı bir barış ortamının sağlanmasını diliyoruz” değerlendirmesine de yer verildi.

GAZZE’DE İNSANLIK DRAMI

Ülke ve bölge ekonomisinde yaşanan son gelişmeleri Meclis Kürsüsünden aktaran İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ın şu konuşması paylaşıldı:  

“Son birkaç yıldır, dünyada ardı ardına ilgi çekici gelişmelerin yaşandığı bir süreçten geçmekteyiz. Pandeminin etkilerinin azaldığı dönemde başlayan Rusya-Ukrayna savaşı henüz sıcaklığını korurken, dünya gündemi bu kez de İsrail- Filistin savaşıyla sarsılmıştır. Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze’de yaşanan insanlık dramının bir an önce son bulmasını, savaşın bitmesini ve bölgede kalıcı ve istikrarlı bir barış ortamının sağlanmasını diliyoruz.

EKONOMİ ADINA OLUMLU TABLO GÖRÜNMÜYOR

6 Şubat deprem felaketi, seçim maratonu ve son dönemdeki faiz artışları da, iç piyasayı etkileyen gelişmeler olarak değerlendirilmektedir. Tüm bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde, özetle ifade etmek gerekirse, hem ülke dışındaki hem de ülke içindeki gelişmeler, önümüzdeki yakın tarih için ülke ekonomisi adına maalesef olumlu bir tablo ortaya koymamaktadır.” 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19