Geçilmez kanyonu, ´artık geçilecek´

Hatay Orman Bölge Müdürlüğü, ilde tespit edilen iki ayrı ekoturizm alanına yönelik hazırlanmaya başlanan projelerin yıl sonuna kadar yaşama geçirilmesinin planlandığını açıkladı.

GÜNCEL 10.08.2022 14:52:30 0
Geçilmez kanyonu, ´artık geçilecek´

İskenderun/SES

 Hatay bölgesinde ilk olacak projelerin; 9 kilometrelik Dörtyol Geçilmez Kanyonu Ekoturizm Alanı ile 11 kilometrelik Samandağ Batıayaz Ekoturizm Alanı projeleri olduğu açıklandı.
Hatay Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, projelerin bölgeye önemli katkılar sunacağı, istihdam ve refah seviyesini artıracağı ve benzer birçok projenin hazırlanacağı ifade edildi.

2 ekosistem alanı belirlendi
Orman ekosistemlerinin sürdürülebilir kalkınmada önemli bir rol oynadığını ifade eden Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Ekoturizm, sürdürülebilir prensipler çerçevesinde, çevreyi koruyan ve yerel halkın refahını gözeten, doğal alanlara karşı duyarlı bir seyahattir. Özellikle son yıllarda yaşanan pandemi ve kentli nüfusun artışına bağlı olarak, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanların doğadan beklentileri artmıştır. Bizler de, bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüzün politikaları çerçevesinde ormanların sosyokültürel değerlerinden olan sağlık, estetik ve rekreasyon özelliklerine yönelik projeler geliştirmeye start verdik. Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürlüğümüzce şu ana kadar iki adet Ekoturizm alanı tespit edilerek, projeler hazırlanmaya başlandı. Hatay bölgesi için bir ilk olma özelliği taşıyan, Dörtyol Geçilmez Kanyonu Ekoturizm Alanı projesi ve Samandağ Batıayaz Ekoturizm Alanı projesi yöremiz ve ülkemiz halkına hayırlı olsun. Projelerimizi inşallah yıl sonuna kadar hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ekoturizm alanlarını belirlemeye yönelik çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek.'

9 ve 11 kilometrelik parkurlar
Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Dörtyol´daki Geçilmez Kanyonu Ekoturizm Alanı, Kuzuculu Mahallesi Emirali bölgesinden başlayıp yaklaşık 9,0 kilometrelik bir hat üzerinde yer almaktadır. Samandağ´daki Batıayaz Ekoturizm Alanı ise, yaklaşık 11 kilometrelik bir hat üzerinde yer alıyor. Doğayla iç içe ziyaretçilerine güzel manzaralar sunan ekoturizm alanları, doğa içinde, yürüyüş, bisiklet parkurları ile doğal habitatı keşfetme imkânı veriyor.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22