'Geçtim mi, kaldım mı?'

İSTE´de önlisans ve lisan öğrencilerin sisteme girişi yapılan final notlarının sonuçlandırması (harflendirilme) iptal edildi.

EĞITIM 22.01.2022 17:58:33 0

İskenderun Teknik Üniversitesinde (İSTE) eğitim alan önlisans ve lisan öğrencilerin sisteme girişi yapılan final notlarının sonuçlandırması (harflendirilme) iptal edildi ve ders hocalarından girilen notların değiştirilmeden yeniden sonuçlandırılması istendi.

İSTE 2021-2022 Öğretim Yılı Ön Lisans ve Lisans Akademik Takvimine göre, finaller, 12-25 Ocak tarihleri arasına yapılıyor. Finalleri tamamlayan hocalar, öğrencilerin sınavda almış olduğu ders notlarını girmişti ve bunların sonuçlandırılması iptal edildi. Bu durumda öğrenciler 'geçti mi yoksa kaldı mı' sorusuna yanıt bulamadı. Öğrenciler, sınıf geçmelerini ifade eden ve harf değerlendirme notları olarak tanımlanan bağıl değerlendirme sistemine göre geçtiğini görmesi üzerine bütünleme sınavlarını beklemeden memleketlerine dönüş yapmıştı. Bütünleme sınavları ise 29 Ocak-06 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Sınıfını geçmesi üzerine memleketine dönüş yapan ve notların değişeceği bilgisine sahip olmayan öğrencilerin, kırsal alanda oturması veya internete sahip olmaması halinde bütünleme sınavından haberi olmayacağı, bu durumda birçok öğrencinin mağdur olabileceği belirtildi.

'Dersler birlikte değerlendirilecek'

İSTE Öğrenci İşleri Şube Müdürü Celal Aflaz, tarafından öğretim üyeleri ve öğretim görevlilerine gönderilen yazıda, birinci ve ikinci öğretim derslerinin, şubelendirilmiş derslerin ortak değerlendirileceği belirtildi. Daha önce değerlendirmelerin sınıf olarak yapıldığı belirtildi. Yeni değerlendirme sisteminin öğrenciler arasında notları ve sıralamayı değiştireceği savunuldu. İSTE Öğrenci İşleri Şube Müdürü Aflaz´ın öğretim üyeleri ve öğretim görevlilerine gönderilen yazıda şunlara yer verildi: 'Sayın hocalarım, otomasyon siteminde yapılan güncelemeden dolayı lisans ve ön lisans düzeyindeki sonuçlandırılmış tüm derslerin sonuçlandırması iptal edilmiştir. Ders sonuçlandırmalarının ivedi olarak 23 Ocak 2022 Pazar saat 23.59´a kadar notları değiştirmeden yeniden yazılması gerekmektedir. Birinci ve ikinci öğretim dersleri, şubelendirmiş dersler ortak olarak birlikte değerlendirilecektir.'


Anahtar Kelimeler: Geçtim kaldım

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23