Gelecek yüzyıl çok zor geçecek

Defne´de hizmete giren özel Defne Ekin Koleji Kampüsü törenle açıldı.

GÜNCEL 2.07.2019 10:53:49 0
Gelecek yüzyıl çok zor geçecek

Antakya/SES

 Açılışı, Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptı.
Açılış töreninde konuşan vali Doğan, 'Kaliteli bir eğitim için gerekli tüm donanımlara sahip bir okul. Bundan sonra yapılacak şey çocukları çok iyi yetiştirmektir. Devlet olarak da eğitim alanında çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu yatırımlar özel sektörle yarışacak seviyede yatırımlardır. Ancak bina, donanım, araç gereç ihtiyaçlarının karşılanması kadar eğitim ve eğitimcilerin de kalitesinin artırılması gerekmektedir. Gelecek yüzyıl çok zor geçecek. Yaşadığımız coğrafyada etrafımıza baktığımızda gelecek yüzyıla ne kadar iyi hazırlanmamız gerektiğini açık bir şekilde görmekteyiz. El birliği ve gönül birliği içerisinde çocukları iyi ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamamız gerekir' dedi. İbn-i Haldun´un ´Coğrafya kaderdir´ sözünü anımsatan vali Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Bizler dünyanın en güzel coğrafyasında yaşamaktayız. Hatay; denizi, yaylaları, ovaları, İskenderun Körfezi ile çok özel bir şehir. Hatay farklı etnik kökenlerden, farklı kültürlerden insanların birlikte huzur içinde yaşadığı örnek bir şehir. Ben böyle bir şehirde yaşamaktan, bu şehrin Valisi olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu güzelliklerin kıymetini bilmeli ona hep birlikte sahip çıkmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz. Çocukları da bu bilinçle yetiştirmeliyiz. Aksi takdirde bu coğrafyayı koruyamayız.'
Özel Defne Ekin Koleji YK Başkanı David Çağan da okulun 33 bin metrekare arsa üzerinde kurulduğunu, 17.500 metrekare kapalı alanı bulundruğunu ifade etti. Çağan, 'Tesis, 1.540 öğrenciye hizmet verecek ve aynı zamanda 146 kişiye de iş imkanı sunarak ilde istihdam ile ilgili yapılan çalışmalara önemli katkılar sunacaktır.1998 yılından bu yana eğitim- öğretim faaliyeti içinde yer alan kuruluşumuz, 20 yıllık sürede 10 binin üzerinde öğrenciyi üniversiteli yapmıştır. Bu tesisle birlikte hedefimiz eğitimin kalitesini yükselterek daha çok öğrenciyi hayata ve yükseköğrenime hazırlamaktır. Ama asıl hedefimiz temel değerlerimizi korumanın yanında bilişim ve teknoloji çağının gereği olan bilgiye ulaşmayı bilen, bilgiyi yorumlayan, kullanan ve bu bilgi yardımıyla yeni bilgiler üreten iyi insan iyi yurttaş yetiştirme mücadelesine katkı sunmaktır. 2019-2020 eğitim öğretim yılında Samandağ kampüsü de hizmete girdiğinde eğitim-öğretim alanındaki hizmetlerimiz artarak devam edecek. Kampüsü inşa ederken Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Vizyon Belgesindeki hedeflere ulaşacak şekilde mekânsal donatılarla teçhiz ettik' dedi.
Vali Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ziya Yüksel ve diğer açılışa katılanlarla birlikte kurdeleyi kesti ve okul binasının gezip, bilgi aldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00