´Gelenekler, birleştirici gücümüz´

Defne´de Ras-El Seni kutlaması

GÜNCEL 15.01.2019 10:14:22 0
´Gelenekler, birleştirici gücümüz´

Antakya/SES

Defne Belediyesi tarafından Ras-El Seni (yeni yıl) etkinliği düzenlendi. Samandağ´da Samandağ Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Ras-El Seni etkinliği düzenlenecek. Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da Ras-El Seni´yi kutladı.
Defne´deki Gözde Düğün Salonu´nda yapılan etkinliğe, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Hatay eski Milletvekili Hasan Akgöl, CHP Defne İlçe Başkanı Ali Kemal Yeşiloğlu, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ile tiyatrocu Hamdi Alkan da katıldı. Gülizar Işık ve Meriç Gültekin´in sunumuyla gerçekleşen etkinlikte, yerel Sanatçı Semir Yalçın, Kadir Yeşilırmak, Kaldırım Topluluğu ve Nihat Mugil de konser verdi, katılanlara geleneksel ikramlarda bulunuldu.
Etkinlikte konuşan Defne Belediye Başkanı Yaman, 'Geleneklerimiz birleştirici gücümüzdür. Öncelikli amacımız kültürümüz yaşatmaktır. Çocuklarımıza bizim kültürümüzü ne yapıp edip benimsetecek, gün geçtikçe bu bayramı onların da benimsediği kutladığı bir bayram haline getireceğiz. Çünkü bu bayramlarda insanlar bir araya geliyor. Sizlerin desteğiyle, sizlerin o kültürümüze gösterdiğiniz hassasiyetle inşallah hep beraber yaşatacağız' dedi.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da Ras-El Seni´yi mesajla kutladı. Kaymakam Sarı, mesajında şunlara yer verdi: 'Her dinden ve kültürden vatandaşlarımızla özel günlerimizi bir arada kutlamanın gururunu yaşadığımız Arsuz‘da, alevi kardeşlerimizin her yıl kutlayarak karşıladığı, Rumi Takvime göre yılın lk günü sayılan 14 Ocak Ras-El Seni Bayramını en içten duygularımla kutlarım.'
Samandağ´da 19 Ocak Cumartesi günü Erdal İnönü Konferans Salonunda (Belediye Yeni Çarşı Salonu) düzenlenecek 10. Ras-El Seni etkinliğinde yerel sanatçıla Semir Yalçın, Semir Ray, Ayhan Bağdat, Metin Gümüş, Filip Cibar, Temel Gümüş, Süleyman Şefikoğulları, Edip Can, Demo, Ali Berrak, Güven Kayıkçı, Ceylan Bayır, Fikret Bolat, Nihat Yatkın, Ekrem Arslan, Yılmaz Özbek, Esat Çelik, Cüneyt Leblebici, Çetin Leblebici Kardeşler, Yıldıray Şahutoğoğlu sahne alacak; Sskeçler de yapılacak. katılanlara yöresel ikramlar (sac oruk, yağlı simit, tatlı ve içeceklerin ikram edilecek. Etkinlik, Samandağ Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak. MHP Defne İlçe Başkanı Ferit Kaplan da, yazılı yaptığı açıklamayla Ras-El Seni´yi kutladı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04