“Geleneksel semt kültürü korunacak”

İskenderun´a bağlı Gültepe Mahallesi sınırları içinde TOKİ tarafından inşaatına başlanan konutlardan 32 bloğu tamamlandı.

GÜNCEL 27.04.2018 10:42:33 0
“Geleneksel semt kültürü korunacak”

İskenderun/SES

İskenderun´a bağlı Gültepe Mahallesi sınırları içinde TOKİ tarafından inşaatına başlanan konutlardan 32 bloğu tamamlandı. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, oluşacak yeni yaşam alanında geleneksel semt kültürünü koruyacak bir çevre düzenleme ve sosyal donatı alanları oluşturulacağını belirtti.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, TOKİ inşaat alanındaki ziyaretin ardından yaptığı bilgilendirmede 32 bloğun kaba inşaatının tamamlandığı, okul, park ve çocuk oyun alanları gibi sosyal donatıların yapımının sürdüğünü kaydetti.
Yüklenici firma yetkilisi Suat Dizman ve Şantiye Şefi Onur Baştaş´tan çalışmalar hakkında bilgi aldığını belirten Başkan Dingil, “Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) evlerinin kaba inşaatı tamamlandı. Toplamda 1054 konutun yapıldığı alanda 32 bloğun kaba inşaatının yapımı tamamlandı. Şimdi sıra ince işleri geldi. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Projede konutların yanı sıra okulların, parkların ve çocuk oyun alanları gibi sosyal donatıların yapımı da sürüyor” dedi.

İlkokul ve lise projeleri de birlikte
Konut satışlarının devam ettiğini ve bitme aşamasına geldiğini aktaran Dingil, “Konutlar son derece modern oluyor. Konut satışları da bitmek üzere. Yapılan ihale kapsamında ilk etapta bin 54 konut ile birlikte 1 cami, 24 derslikli ilköğretim okulu ve 24 derslikli lise inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor. Farklı metrekarelerde ve yüksekliklerde 2+1 ve 3+1 konuttan oluşan projeler yer alıyor. Tasarımda peyzaj alanları ile araç-yaya yolu kurgusu, vatandaşların geleneksel semt kültürünü koruyabilecekleri bir yaklaşımla ele alınan proje hızla ilerliyor” değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57