Gelinler Dağı turizme kazandırılacak

Altınözü´ne bağlı Yunushan Mahallesi´nde turizm değerine sahip Yunushan Gelinler Dağı Roma Nekropolü ve Kaya Mezarları, Hatay Müze Müdürlüğü kontrolünde kazı çalışmaları devam ediyor.

GÜNCEL 5.04.2019 11:15:36 0
Gelinler Dağı turizme kazandırılacak

Antakya/SES

Altınözü Kaymakam Bülent Uygur, Yunushan Gelinler Dağı Roma Nekropolü ve Kaya Mezarları alanında, Hatay Müze Müdürlüğü kontrolünde kaymakamlık ve belediye tarafından yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi.
Kaymakam Uygur, Yunushan Gelinler Dağı Roma Nekropolü ve Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi projesi kapsamında gün ışığına çıkarılan Roma dönemine ait kaya mezarlarının turizme kazandırılmasının hedeflendiğini belirtti.
Kaymakam Uygur, “Hatay ilimiz ve Altınözü ilçemiz birçok tarihi ve turistik değere ev sahipliği yapmaktadır. Altınözü ilçemiz bu konuda oldukça zengin bir tarihi mirasa sahiptir. Bu mirasımızın gün yüzüne çıkmayı bekleyen bir tarafı da Yunushan Mahallemizde bulunan Yunushan Gelinler Dağı Roma Nekropolü ve Kaya Mezarları ve Kaya Mezarlarıdır. Altınözü Kaymakamlığımız, Altınözü Belediyesi ve Hatay Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından hazırlanan Yunushan Gelinler Dağı Roma Nekropolü ve Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesinde Roma dönemine ait kaya mezarlarının gün yüzüne çıkartılarak turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Roma Nekropolü´nde 75 bin metrekarelik bir alan üzerinde toplamda 18 kaya mezarı bulunmaktadır. Kaya mezarlarının üzerinde çeşitli motifler, steller, koçbaşları bulunmaktadır. Yunushan Mahallemizde bulunan Roma dönemine ait Kaya mezarlarının Altınözü turizmine, tarihi ve kültürel varlığına önemli bir katkı sunacaktır. Turizm anlayışı sadece deniz, kum ve güneşle sınırlı değildir. Altınözü ilçemiz güneyde doğa harikası ve çok önemli bir tarihsel geçmişi olan bir ilçemizdir. Gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Proje kapsamında yürüyüş alanları, çevre düzenlemesi, ışıklandırma, mağaraların temizliği yapılarak tarih gün yüzüne çıkarılacaktır” değerlendirmesini yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23