Gelişim´den ‘hastaneler zinciri´

İskenderun Gelişim ve Palmiye Hastanesi Genel Koordinatörü H. Ozan Yaşar, “Uluslararası standartlarda hastaneler zinciri oluşturuyoruz” dedi.

SAĞLIK 19.03.2021 12:48:04 0
Gelişim´den ‘hastaneler zinciri´

Özel Gelişim Hastanesi´nin kuruluşunda 16. yılını doldurduğunu, bünyeye Palmiye Hastanesini de kattıklarını kaydeden Yaşar, ‘öncü bağlık merkezi´ olmayı sürdüreceklerini, önümüzdeki yıl içinde yeni yatırımları hayata geçireceklerini belirtti.

Hatay´da Sağlık Turizmi Yetki Belgesi sahibi tek hastane olarak diğer ülkelerden gelen hastalara uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunduklarını kaydeden H. Ozan Yaşar, şu bilgileri paylaştı: “Toplam 17 bin metre kare alana, 206 yatak kapasitesine ve 3. Basamak Yoğun Bakım Ünitesine sahip olan hastanemizde; yılda ortalama 202 bin ayaktan hastaya, 40 bin yatan hastaya tedavi imkânı sağlıyoruz. 2008 yılından bu yana İskenderun´da hizmet veren toplam 132 yatak kapasiteli Özel Palmiye Hastanesi´ni Ocak 2020 itibariyle bünyemize dâhil ederek, sağlık sektöründe gelişmeye devam ediyor, bölgemize ulaşılabilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunuyoruz.”

Gelişim Hastanesi´nin kuruluşunun 16. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada Genel Koordinatör Yaşar, Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi ile ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: “2012 yılından bu yana hizmet veren Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezimizde, yaklaşık 3500 ameliyat başarıyla gerçekleştirilmiş, 2013 yılından bu yana da anjiyo laboratuvarımızda ise yaklaşık 13 bin 350 anjiyo uygulanmıştır. Hiçbir operasyon için hastaların şehir dışına gitmesine kalmamasıyla birlikte, gelişmiş teknolojilerle donatılmış merkezimizde gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla, unvanımızı üst noktalara taşıyoruz.”

Onkoloji Merkezini de Hatay için bir şans olarak nitelendiren Yaşar, bu alanda sağlık hizmetinin multidisipliner bir yaklaşımla yürütüldüğünü ifade etti. Yaşar, şunları söyledi: ““Başkent Üniversitesi ve Gelişim Hastanesi´nin, radyoterapi işbirliğinin hayata geçmesiyle birlikte, Onkoloji Merkezimizde uyguladığımız modern tedavi yöntemlerimizle çok kısa sürede etkili sonuçlar alabiliyoruz. Bölgemizde önceden yapılmayan ‘Stereotaktik Radyoterapi´ uygulamalarını da; tecrübeli hekim, fizik mühendisi ve teknikerlerimizle gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Tıbbi Onkoloji Birimi olarak da, yenilenen ünitemizle hastalarımıza daha konforlu bir ortamda hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”


Anahtar Kelimeler: Gelişim hastaneler zinciri

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04