Gelişme bölgesine spor kompleksi

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 3500 kişilik seyircili spor salonunun inşaat ruhsatı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz ve beraberindeki heyete törenle teslim etti.

7.07.2017 13:04:09 0
Gelişme bölgesine spor kompleksi

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz ve beraberindeki heyet Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci´yi makamında ziyaret ederek Güzelburç Mahallesi Kavşit bölgesine inşa edilecek Antakya´nın en büyük spor tesisinin ruhsatını aldı. Ruhsat teslim törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Gençlik Müdürlüğü Denetim Elemanı Kamil Kavuran, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Belediye Başkan Yardımcısı Elçin Eryetli ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli katıldı.

Bölgeye spor kompleksi kazandırılıyor
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, 13 bin 765 metrekare inşaat alanı olan 3500 kişilik seyircili spor salonunun yer tespiti yapılarak yüklenici firmaya teslim edildiğini, 25 bin seyircili stadyumun hemen yanında inşaatına en kısa sürede başlanacağını belirtti. Sağlık ve Spor Yolu olarak adlandırılan Kavşit bölgesinde bir spor kompleksi yapılmasının planlandığını hatırlatan Şensöz, “Başta 25 bin seyircilik stadyum ardından 3500 kişilik seyircili bir spor salonu ve hemen yanına bir atletizm salonu yapılacak. 2019 yılı Şubat ayı gibi bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Kimyeci: Yatırımları destekliyoruz
Spor tesislerinin şehir merkezinde alanın dar olması ve yeterli büyüklükte inşa alanı olmaması nedeniyle kentin gelişen bölgesinde inşa edileceğini, stadyum ve Kapalı Spor Salonu tesislerinin tamamlanmasıyla Antakya´nın yeni bir görnüm kazanacağını kaydeden Kimyeci, bu yatırımları kurum olarak desteklediklerini ifade etti. Başkan Kimyeci, “Şehrimizin teknik altyapısı ihtiyacını gidermek için dev yatırımların yapılmasını çok önemsiyoruz. Stadyum için 150 trilyon değerinde bir maliyet şehrimize yatırılıyor. 13 bin 765 metrekarelik inşaat alanı bulunan 3500 kişilik seyircili kapalı spor salonu için de 30 trilyonluk bir maliyet uygun görülüyor. Bu yüksek bedellerin yatırılmasındaki yegane amaç gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruyup onları aydınlık Türkiye için geleceğe hazırlama noktasında çok önem arzediyor” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00