´Gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde en önemli faktörlerden biri eğitim´

Mustafa Kemal Atatürk´e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verildiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Günü, Antakya´da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

27.11.2017 11:49:45 0
´Gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde en önemli faktörlerden biri eğitim´

Hatay Valisi Erdal Ata, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Antakya Kültür Merkezi´nde hazırlanan kutlamaya katıldı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu´nun da katıldığı etkinliktke, Antakya Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Antakya Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan resim sergisi de gezildi. Defne Yeşilpınar Mirioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Nursel Gassaloğlu ve emekli öğretmen Kadir Oktay´ın konuşma yaptığı etkinlikte katılanlara seslenen Hatay Valisi Ata, 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir, sözüyle öğretmenliğin asıl işlevini ve değerini ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bizler de, bu özel gün vesilesiyle öğretmenlerimizin toplumdaki yerini ve önemini bir kere daha hatırlatıyor, hatırlıyoruz. Öğretmenler Günü´nde, ‘Benim asıl kişiliğim öğretmenliğimdir. Ben milletimin öğretmeniyim.´ diyen, Türk milletinin ilk öğretmeni Mustafa Kemal Atatürk´ü, bu özelliğiyle bir kere daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Zira Atatürk, Kurtuluş Savaşı´nı ve inkılaplarını hep sabırlı, ikna edici, güven verici, bilgili öğretmenliği sayesinde başarmıştır' dedi. Ata, öğretmenlere seslendiği konuşmasında da şunları söyledi: 'Ülkelerin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde en önemli faktörlerden bir tanesi eğitimdir. Bu nedenle daha güçlü bir devlet için, geleceğin modern Türkiye´si için en büyük görev sizlere düşmektedir. Sizlere güveniyor, inanıyor ve bu doğrultuda yapacağınız çalışmalarınızda üstün başarılar diliyorum.'

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ada, Hatay eğitim camiası olarak ilimiz, ülkemiz ve insanlığa faydalı insanlar yetiştirmek amacıyla hiç durmadan çalıştıklarını ifade etti ve 'Çünkü biz, çağımızın bilgi çağı olduğunu, bilgiyi üretip günlük hayata sunamazsak çok geri kalacağımızın farkındayız. Çabalarımızla bilimde bizim de çocuklarımız bilgiye hâkim olacak ve ülkemizi teknolojide lider yapacaktır' diye konuştu. Törende, meslekte bir yılını dolduran öğretmenlerin and içti, tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi yapıldı ve 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi. Emekli öğretmenlere de hizmet şeref belgeleri verildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00