Gençler Avrupa´da Suriye´yi tartışacak

MEM´in 3 ülkeden 100 gençle Suriye projesine kabul

GÜNCEL 1.10.2018 10:32:54 0
Gençler Avrupa´da Suriye´yi tartışacak

İskenderun/SES

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün Erasmus+ KA347 Gençlerle Diyalog projesi kapsamında başvurusu yapılan, “Haydi Suriyeyi Konuşalım” projesi Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye uygun görüldü. Gelecekte şekillenecek gençlik politikaları için kullanılabilecek sonuçlar üretmek ve tüm Avrupa´daki gençlerin demokratik yaşama katılımlarını teşvik etmeyi amaçlayan KA347 - Yapılandırılmış Diyalog: Gençler ve Politika Yapıcılar Arasında Diyalog projesi kapsamında kabul edilen MEM projesinin 3 ülkeden yaklaşık 100 gençle birlikte yürütülmesi hedefleniyor.
Proje ile ilgili bilgi veren İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, bu proje ile Suriye gerçeklerini gençlerle birlikte, Avrupa´da tartışma fırsatı yakalayacaklarını vurgulayarak, Türkiye´de kabul edilen tek kamu projesi ve toplam 4 projeden birisi olduğunu kaydetti. Haydi Suriyeyi Konuşalım projesinin koordinatörlüğünü Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu Müdür Yardımcısı Hanefi Zobar yürütecek.

Kemal Köseoğlu, projenin Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının da desteğiyle gerçekleştirildiğini belirtti. Köseoğlu şunları ifade etti: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, Suriye´de savaşın başladığı ilk günden beri, Suriyelilere hep kucak açtık. Tarih boyu birlikte yaşadığımız Suriye halkının çocuklarının, okullarımızda diğer öğrencilerimizle birlikte eğitim görmelerini sağladık. Gerek çadır kentlerde, gerek halkımızla iç içe yaşamalarını sağlayarak, insanca muamele görmelerini hedefledik. Bunu başardığımıza da inanıyorum. Bu proje ile Suriye gerçeklerini gençlerle bir olup, Avrupa´da tartışma fırsatı yakalayacağız. Türkiye´de kabul edilen 4 projeden birisi.”

Projenin koordinatörü Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu Müdür Yardımcısı Hanefi Zobar, 2018- 2020 yılları arasında, Türkiye, Litvanya ve Romanya´dan katılacak gösterecek yaklaşık 100 gençle yürütülecek proje kapsamında gençlerle birlikte ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı mücadele üzerine çalışmalar yapılacağını, mülteci sorunlarının da ele alınacağını söyledi. Zobar, şunları kaydetti: “Ülkemizin Suriyeli vatandaşlar için yaptığı çalışmalar Avrupa´da yaşayan gençlerle paylaşılıp, kamuoyu bilgilendirmesi yapılacak. Ayrıca gençlerle birlikte alınan kararlar, gittiğimiz ülkelerde ve ülkemizde karar alıcı mekanizmalarla paylaşılıp ortak sonuçlar elde edilmeye çalışılacak. Gittiğimiz ülkelerde de , “Ben Suriyeliyim, Ben de Bir İnsanım” temalı mini sergiler açacağız. Proje boyunca, mültecilik hakkında yarışmalarımız da olacak.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57