“Gençler fikriniz nedir”

Hatay Büyükşehir Belediyesi, gençlerin katılımcı belediye anlayışıyla yerel yönetimlerin geleceğe dair söz sahibi olmalarına olanak sağladığı internet platformu Gençlerin Çevre Sorunlarına Toplumsal ve Politik Katılım Platformu STEP

7.07.2017 13:11:07 0
“Gençler fikriniz nedir”

Proje tanıtımlarında gençlere, “Fark yaratacak bir toplumun parçası olmak istemez misiniz?” sorusuyla çevredeki değişimler hakkında fikir sahibi olabileceklerinin açıklaması ile sunum yapılıyor. 

Avrupa Birliği Horizon 2020 Projesi ile uygulamaya koyduğu STEP Projesinin Türkiye ayağı pilot olarak Hatay´da uygulamaya konacak. Gençler çevre sorunlarına duyarlılıklarını yansıtabilecekleri internet platformuyla geleceğe temiz bir çevre bırakabilmek için fikirlerini www.step.green linkinden giriş yaparak paylaşabiliyor.

Gençlerin platforma katılmaları çağrısı var
Gençlerin katılımcı belediye anlayışıyla yerel yönetimlerin geleceğe dair söz sahibi olmalarına olanak sağladığı platformunun tanıtımını gerçekleştiren HBB Ar-Ge ekibi, il genelinde okul, kurs ve toplu alanlarda stant kurarak gençlerin platforma dahil olmasını sağlıyor. Ne hedefleniyor?
Hatay Büyükşehir Belediyesi HBB´nin gençlere sosyal medya üzerinden ulaşmayı ve oluşturulan platform üzerinden gençleri kentle ilgili süreçlere katmayı amaçladığı, ‘halk oylasın, belediyeler yapsın´ olarak özetlenen beklentiyle STEP projesi ile iki yıl içinde 300 bin gence ulaşılması hedefleniyor. Proje ile gençlerin çevre sorunları ile ilgili karar verme süreçlerine toplumsal ve politik katılımının sağlamanmasının da amaçlandığı kaydediliyor. Elektronik paylaşım ve oylama ortamı sağlayacak
Geçtiğimiz yıl Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileriyle gerçekleştirilen toplantı ile başlatılan tanıtım sürecinde öğrencilerin yaklaşımı ‘kent yöneticilerinin kentte yaşayan gençlerle fikir alışverişinde bulunması çok değerli´ bulunmuştu. Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi ise değişik platformlarda gerçekleştirdikleri tanıtımlarda, projenin çalışma esaslarını şöyle özetlemişti: “Bu proje ile elektronik ortamda sorunlarını halkla paylaşan ve halktan destek alıp devamlılık getirebilecek bir sistematiği kuracağız. STEP adındaki bu sistematik uygulama ile oylamalar ve yuvarlak masa toplantıları, gençlerin çakışması ve karşıt fikirlerin beyan edilmesi ardından da projelerin platformda sunularak oylanmasını sağlayacağız.”


Anahtar Kelimeler: Gençler fikriniz nedir

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00