Gençler, üst geçit istiyor

CHP´li gençler, İMYO önüne kurulmasını istedi

9.01.2017 10:41:56 0
Gençler, üst geçit istiyor

CHP Belen İlçe Gençlik Kolları, geçen hafta final sınavından çıkıp, evine gitmek isterken, bir aracın çarpması sonucu İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) öğrencileri Eda Tütürcü´nün (19) yaşamını yitirdiği, sınıf arkadaşı Rabia Turan´ın (19) da yaralandığı uluslararası E-91 karayoluna üst geçit yapılmasını istedi.

CHP Belen İlçe Teşkilat binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan partinin ilçe  Gençlik Kolları Başkanı İklime Kabasakal, üniversite öğrencisi Eda Tütüncü´nün bir kaza sonucu hayatını kaybettiğini anımsattı. Herkesi üzen bu olay karşısında acılı ve tepkili olduklarını belirten Kabasakal, 'Ülkemizde yaşanan bu karanlık günlere birde yollarımızın karanlığı eklenmiş ve insanlar bir sokak lambasından bile mahrum tutulmuştur' dedi.

İnsan canının herşeyden değerli ve kıymetli olduğunu anlatan Kabasakal, şunları söyledi: 'En büyük temennimiz bu tarz olayların bir daha yaşanmaması ve yetkililerin bundan ders almasıdır. Devlet insanın can ve mal güvenliğini korumakla mesuldür. Parti ve görüş ayırmaksızın iktidara gelen her hükümetin birinci önceliği ülkemizdeki insanların can ve mal güvenliğidir. Yaşanan bu acılı olayda herkes üzerindeki sorumluluğu bir başkasına atmakta ve sıyrılmaya çalışmaktadır. İddiaya göre, karayollarına ait olan bu güzergâh Belen belediyesini himayesine bakılmıştır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bizim için sorumluların kim olduğunu önemli değil onların çıkardığı ders ve insan canına ne kadar önem verdikleridir. Öyle görünüyor ki vefat olayı ile sonuçlanan bu kazada insan canı önemsenmemiştir ve kendi kaderine bırakılmıştır. Yetkililerin görevi kendi koltuklarını sağlamlaştırmak değil, insan canını korumak ve üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmektedir.'

Yetkililerin bu ihmallere karşı duyarsız kaldığını. fakat kendilerinin buna duyarsız kalmayacağını ifade eden Kabasakal, 'Tam da üniversitelerin final haftasında olunduğu bu dönemde gelecek hayali olan gençlerin geleceklerini teminat altına almak bir kişinin değil hepimizin görevidir. Biz bu sefer sınavından çıkan Eda´yı sapa sağlam ailesine teslim edemedik ama bundan sonra bütün edalardan biz sorumluyuz. Yaralı olan kardeşimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni eder, tekrar başsağlığı dileklerimi iletirim' dile konuştu. 


Anahtar Kelimeler: Gençler geçit istiyor

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00