Gençlere, üniversite tercih yardımı

İskenderun Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi, ile Antakya Belediyesi üniversite tercihi yapacak gençlerin, doğru ve bilinçli tercih yapabilmelerine katkıda bulunmak amacıyla uzman kadrosuyla ayrı ayrı ücretsiz hizmet vermeye başladı.

GÜNCEL 10.08.2018 10:47:06 0
Gençlere, üniversite tercih yardımı

İskenderun-Antakya/SES

Üniversite adayları, 14 Ağustos Salı gününe kadar tercih yapbilecek.
İskenderun´da belediye ve özel eğitim veren doğa Koleji işbirliğiyle kurulan Tercih ve Rehberlik Bürosu çalışmalarını sürdürüyor.
İskenderun Belediyesi 1 Nolu Sosyal Tesisinde (Doğan Gazinosu) kurulan tercih bürosu/masası üniversiteli olmak isteyen öğrenci adaylarına hizmet veriyor.
Her gün saat 14.00-18.00 arasında rehber öğretmenler tarafından ücretsiz olarak verilen Tercih ve Rehberlik hizmetinin bugün (10 Ağustos Cuma) sona ereceği açıklandı. İskenderun Belediyesi yetkilileri, Tercih ve Rehberlik Bürosu çalışmasıyla, üniversitelerin öğrenci adaylarının tercihlerini doğru bir şekilde yapmalarına katkı sağlamak amaçlandığını belirtti.  
Üniversiteli olmak isteyenler için tercih sürecinin önemli olduğu anımsatan HBB´nin yazılı açıklamasında, şunlara yer verildi: 'Adaylar için üniversite seçimini meşakkatli bir halden çıkarıp pratik hale getiren Hatay Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda öğrencilerin kısa sürede stressiz ve rahat bir tercih yapmalarına katkı sağlıyor. Üniversite sınavının ardından tercih dönemlerinde gençleri yalnız bırakmayan HBB´nin uzman kadrosu, üniversite seçimleri ve ideallerine ulaşmaları doğrultusunda gençlerin bilinçli ve doğru tercih yapmalarını amaçladık. Tercih Bürosuna sınav sonucunu ileten tüm gençlere hangi üniversiteye ya da hangi bölüme girebileceklerine ilişkin ücretsiz danışmanlık hizmeti veren Hatay Büyükşehir Belediyesi, 14 Ağustos´a kadar tercih yapacak öğrencilere danışmanlık hizmetlerini sürdürecek.'
Antakya Belediyesinden yapılan açıklamada da Eğitim ve Okuma Salonu bünyesinde hizmet veren rehber öğretmenler, YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) sınavına giren öğrencilere ücretsiz destek vererek, doğru tercihleri yapmalarında yardımcı oluyor. Açıklamada, 'YKS grubu öğrencilerin tercihlerine, rehber öğretmenler Tufan Urfalı ve Berhan Güldür tarafından, 14 Ağustos tarihine kadar hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde destek verilecek' ifadesine yer verildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57