'Gençliği efendimiz gibi inşa edeceğiz'

Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şubesi´nin düzenlediği ‘Şuur dersleri´ etkinliğinin konuşmacısı Defne İlçe Müftüsü Mehmet Emin Eneç oldu.

GÜNCEL 28.11.2018 10:22:14 0

Antakya/SES

Dernek binasında yapılan ve SP GİK Üyesi Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, Şuurlu Öğretmenler Derneği Hatay Şube Başkanı Recep Bilgin, Din-Bir-Der Hatay Şube Başkanı Selim Demirli, Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şube Başkanı Serkan Bulut, derneği Antakya temsilcisi Mehmet İncecik´in de katıldığı etkinlikte konuşan Defne Müftüsü Eneç, “Hz. Peygamber ve Gençlik' konusunda değerlendirmede bulundu, peygamberler ve sahabelerden örnekler verdi.
Peygamberin gençlere çok önem verdiğini anlatan müftü Eneç, 'Allah Resulü 13 yıllık Mekke mücadelesi sonunda İslam değerlerine bağlı bir gençlik inşa etmiştir. Şimdi öyle bir hale geldik ki müslüman mı münafık mı belli değil. Onun için gençliği efendimiz gibi yeniden inşa edeceğiz. Hayatımızı Kur´an´a göre şekillendireceğiz. Kuranı Kerim, Hz. Âdem´in çocukları Habil ile Kabil´i örnek gösteriyor. Onlar gençti, Kabil Habil´i öldürdü. Şimdi gençlik bundan örnek alacak, ibret alacak ve kavga etmeyecek. Habil gibi diyecek ki ‘sen bana zarar verecek olsan ben elimi kaldıracak değilim´ diyerek barışçı olacak. Bu olaylardan ibret alacağız ve iki kere aynı delikten ısırılmayacağız. İnsan Allah´ını, peygamberini bilip, Allahtan korkarsa meleklerden üstün olur. Aksi durumda Kur´an-ı Kerim´in tabiriyle nankör, aceleci, zalim, cahil olur. O yüzden Kur´an´ımıza, sünnetimize, Allah´ımıza bağlı olacağız. İslam´ı yaşarken bu dünyadaki imtihanlarımda ne kadar dik durdursak, derecemiz o kadar artar . Cenabı Hakk´ın yanında hangimizin daha kıymetli olduğu, hanginizin harama bulaşmayıp helal ile meşgul oluşumuza Allah´a kul oluşumuza bağlıdır. llah bizi Peygamber ahlakı ile ahlaklandırsın ve onlar gibi yaşamayı bize nasip etsin' diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22