´Gençlik ve müzik´ üzerine söyleşi

İskenderun´da liselilerin oluşturduğu grup; Kervan´

GÜNCEL 14.11.2019 11:14:17 0
´Gençlik ve müzik´ üzerine söyleşi

Batı ülkelerinde gençlerin taşımadığı geleceğe dair kaygı, ülkemizde gençlerin en büyük endişe duyduğu noktalar arasında yer alıyor. Gelişmiş ülkelerde üniversitede eğitim aldıkları alanların dışında çalışan ve 5-10 yılda bir çalıştıkları sektör veya iş kolunu değiştirebilen gençler, daha mutlu yaşama doğru ilerleme amacını taşıyor. Ülkemiz gençliği ise gelecek ve iş endişesiyle üniversitede alacağı eğitimle yaşayacağı yılları şekillendirme arayışını sürdürüyor.

Akın Bodur/İskenderun
Berk, Güneş ve Görkem, yaşamını müzikle şekillendirip, renklendiren ve gelecekte müziği meslek olarak seçmeyi düşünenler liseliler arasında... Yaşadıkları müziği seslendiriyor ve Ve sanatçı olma yönünde ilerliyorlar. 'Grup Kervan' adıyla kurdukları müzik grubunda bass gitarist Süleyman, konuk olarak katıldıkları etkinlikte yok.
Evimiz İskenderun Süpürge Derneği ve Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneğinin işbirliğiyle her çarşamba düzenlenen ´geleneksel çarşamba sohbeti´nin konuğu olan Grup Kervan´ın üyeleri Berk Yıldırım (solist-gitar), Güneş Dural (gitarist) ve Görkem Çığ (davul-zil), 'Gençlik ve müzik' üzerine söyleşi yaptı, aralarında 'Kolay değildir' ve 'Tamirci çırağı´nın da bulunduğu bazı şarkıları seslendirdi.
İsteklerinin konservatuar eğitimi almak olduğunu ifade eden ancak ailesel ve çevresel yaklaşımlar ile ´gelecek kaygısı´ ile ´güven endişesi´nin konservatuarı ´ikinci üniversite´ olarak görmelerini gerektirebileceğini de anlatan Güneş, Görkem ve Berk, üniversitede farklı bir eğitim alsalar da meslek olarak müziği seçebileceklerini veya müzik üzerine çalışmayı sürdürme niyetinde olduklarını belirtiyor.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23