Gençlik Merkezi buluşturuyor

İskenderun Gençlik Merkezinde yaz kursları başladı.

EĞITIM 13.07.2023 23:04:00 0
Gençlik Merkezi buluşturuyor

Spordan eğlenceye pek çok farklı alanlarda devam eden kort tenis, voleybol, futbol, akıl ve zeka oyunları, resim, takı tasarım, kur’an-ı kerim, gitar, bağlama, piyano, robotik kodlama toplam 11 kursu ile gençlerin yazlarını güzel değerlendirmesini sağlıyorlar.!

Bunun yanında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3)’nın Gençlik Merkezlerinde ortaklaşa gerçekleştirdiği Deneyap Türkiye Atölyelerinde deprem dolayısıyla ara verilen eğitime Ağustos ayında yeniden başlanacak. Bu eğitimlere ek olarak Gençlik Merkezinde öğrenciler kütüphanede ders çalışma, futbol sahası ve spor salonu gibi imkanlardan da yaralanma fırsatı buluyor.

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet, günde yaklaşık 500-700 arası gencin  merkezden faydalandığını belirtti. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü ve gençlerin her hafta farklı bir ile gönderilerek misafir edildiği Gençlik Kampları projesi ile ilgili de bilgi veren Keskin, gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle tatillerini değerlendirmesini sağlamak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak üzere farklı illerden gelen kampçılar ile bir kardeşlik ikliminde buluşmalarının amaçlandığını kaydetti.

Konteyner Kentlerde gerek kurumlarında psiko-sosyal destek ekibinin çalışmalarına değinen Keskin, gönüllü gençler ve eğitmenleri ile farklı faaliyet ve programların yürütüldüğünü, Japonya’dan gelen JICA Heyeti uzmanlarıyla gerçekleştirdikleri toplantılar sonucunda gençlere psiko-sosyal destek çalışmalarını arttırma kararı aldıklarını aktardı.

Keskin, şunları ifade etti: “6 Şubat’tan bugüne şüphesiz hepimiz çok zor günler geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz. Ama bizler gençlerimizin elini hiç bir zaman bırakmadık, yaşadığımız felakete rağmen ellerinden çalışma azmini bırakmayan gençlerimize her zaman destekçiyiz. İskenderun Gençlik Merkezi her yaz döneminde olduğu gibi bu yaz döneminde de gençlerimiz için en eğlenceli ve en eğitici kurslarımız ile yaza hızlı bir giriş yaptı. Spordan sanatsal alanlara kadar pek çok farklı alanda haftanın her günü gençlerimizle birlikte olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz.”


Anahtar Kelimeler: Gençlik Merkezi buluşturuyor

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62