Gençlikten fener alaylı yürüyüşü

Atatürk´ün Samsun´a çıkışının 100. yıldönümü Arsuz´da fener alaylı gençlik yürüyüşü ile de kutlandı.

GÜNCEL 21.05.2019 10:59:17 0
Gençlikten fener alaylı yürüyüşü

Nesrin Geyik/İskenderun

CHP Arsuz İlçe örgütünün 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla organize ettiği Gençlik Yürüyüşü, Atatürkçü Düşünce Derneği Arsuz Şubesinin de katılımıyla gerçekleşti. Alkışlar ve sloganlar eşliğinde, çocuklar, engelli ve yaşlıların bayrak ve balonlarla süslenen traktör römorkuyla eşlik ettiği, kent merkezindeki köprü önünden saat 20.00´de Fener Alayı eşliğinde başlayan yürüyüşe Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin ve yönetimi, Arsuz Belediye Meclis Üyeleri ile yöre halkı da katıldı. TCDD yanındaki Atatürk Kent Meydanı´nda tamamlanan yürüyüşün ardından Hatay Milletvekili Şahin, belediye başkanı Güven, CHP ilçe başkanı Çekin, kadın ve gençlik kolları başkanları ile birlikte anıta çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından konuşan Arsuz Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Devrim, 19 Mayıs´ın tam bağımsızlığın elde edilmek için çıkılan yolda kesin zaferin kazanıldığı günlerin başlangıç noktası olarak nitelendirdi, ‘aydınlık yarınların yakın´ olduğuna inandıklarını söyledi. Devrim, “Gazi Mustafa Atatürk´ün hayalini kurduğu ve bunun için devrimleriyle temellerini sağlamlaştırdığı Türkiye Cumhuriyeti, yarınlarımızın teminatı Türk gençliği sayesinde dünya ülkeleri arasında yerini alacaktır. Kendisine bırakılan meşaleyi büyük onurla karanlıktan aydınlığa taşıyacaktır” diye konuştu.
İskenderun´da özel eğitim veren Doğa Kolejinin öğrenci ve öğretmenleri de bando takımı eşliğinde kortej yürüyüşü yaptı. İskenderun Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşını okuyan yürüyüşe katılanlar, Meteoroloji Müdürlüğüne kadar yürüyüş yaptı.
19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nın 100. yıl dönümünde İskenderun Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte, genç sporcular gösteri yaptı, Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporcu öğrencilere ödülleri verildi. Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Albay Ragıp Taygan, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol´un da katıldığı törende konuşan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 'Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu şanlı gün, hem milli mücadelemizin en önemli adımı, hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır. Türk gençliğinin, bu ilhamdan aldığı ışıkla Türkiye´ yi aydınlık yarınlara taşıyacağına ve dünyaya örnek olacak uygarlık adımları atacağına inancımız tamdır' değerlendirmesinde bulundu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Hatay İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Antakya´da yapılan kutlama, Atatürk Caddesinde, bando eşliğindeki gençlik yürüyüşü ile başladı, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla devam edip, Antakya Spor Salonundaki etkinliklerle sürdü. Spor salonundaki törene Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Garnizon Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, MKÜ Rektörvekili Yusuf Önlen, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, vali yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu ve Mahmut Hersanlıoğlu, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile kurumların müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de katıldı. Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şensöz, Atatürk´ün 19 Mayıs´ta milli duygular içerisinde Samsun´a çıktığını, Türk milletinin bağımsızlığını kazanması ve Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşu yolunda attığı ilk adımının 100. yılına ulaşmanın heyecanının yaşadığını ifade etti. Gençlere seslenen Şensöz, şu değerlendirmede bulundu: 'Geçmişini tarihini, kültürünü bilen, bunlara sahip çıkan ve bunları da gelecek nesillere aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919´da ilk ilk bağımsızlık ateşini yakan Türk milletinin Kurtuluş Savaşını ve ardından birçok alanda gerçekleştirdiği atılımlarını genç cesur yüreklerle gerçekleştirmiş bu yüzden ki Atatürk gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlere armağan etmiştir. Biliyoruz ki sizler Türk milletinin geleceği ve yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.'
Öğrencilerin şiir ve Atatürk´ün Gençliğe Hitabesi ile Gençliğin Ata´ya Cevabını da okuduğu etkinlikte, liseliler halk oyunları, salsa, step dansı, modern dans gösterileri, karete ve jimnastik gösterileri yaptı, Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen spor müsabakalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
Samandağ´daki kutlama da Kültür Merkezinde, Atatürk Anadolu Lisesi´nin organizasyonuyla yapıldı. Törene Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emrah Nergiz, Sahil Güvenlik Komutanı Adil Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Duran Datlı, İlçe Milli eğitim Müdürü Hilmi Kapo da katıldı. Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel de şu değerlendirmeyi yapıt: '19 Mayıs 1919, bir ulusun, millî önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün öncülüğünde önce milli mücadeleyi kazanarak kurtuluşa, sonra Türkiye Cumhuriyeti devletini kurarak bağımsızlığa ve daha sonra da toplumun her alanında yapılan devrimlerle çağdaş hayata uzanan zaferler ve başarılarla dolu uzun, meşakkatli ve kutlu yolun başlangıcı, ilk adımıdır. Mustafa Kemal Atatürk´ün 19 Mayıs 1919 yılında Samsunda tutuşturduğu kurtuluş meşalesi ile ülkemizin Bilimin ve teknolojinin bu kadar geliştiği günümüzde; doğru koşullar sağlandığı takdirde diğer ülkeler ile yarışır hale getirebilecek bir gençlik potansiyelimiz var. Bizlere düşen gençlerimize fırsat sağlamak, gelecek kaygısı yaşamadıkları, özgür bireyler olarak özgüven içinde yetiştikleri bir ülke kurmaktır.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57