Genel-İş ilk sözleşmeyi Samandağ´da imzaladı

Samandağ Belediyesi ile DİSK´e bağlı Genel İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

GÜNCEL 27.01.2020 11:21:16 0
Genel-İş ilk sözleşmeyi Samandağ´da imzaladı

İskenderun/SES

 İmza törenine Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener ile Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz de katıldı.

Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonunda Cuma günü gerçekleşen imza törenine Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener, Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir, CHP Samandağ Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, Samandağ Belediyesi Avukatı Mehmet Kılınç Bilgin, Samandağ Belediyesi Meclis Üyeleri ve Samandağ Belediyesi çalışanları katıldı.
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, imza töreninde yaptığı konuşmada çalışanlara seslenerek, “Hepimiz bu ilçede yaşıyoruz, bu ilçe hepimizin. Bu ilçenin sorunlarına çözüm üretmek, birlikte hepimizin görev ve sorumluluğudur” dedi. Kentin ciddi sıkıntıları ve sorunları olduğunu ve bunların altından ortak çabayla çıkılabileceğini ifade eden Eryılmaz, Türkiye´deki belediyelerin ortak sorununu ise ekonomik sıkıntılar, korkunç seviyede bir işçi talebi ve belediyenin hantal yapısının oluşturduğunu söyledi. Eryılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim bu belediyenin hantal yapısını daha işler hale getirebilmek, sorunlara daha kısa sürede daha az bir maliyetle çözüm üretebilmek adına bize çok önemli bir görev düşüyor. Bunu benim tek başıma yapma şansım yok, bunu birlikte başaracağız. Samandağ´ın bütün sorunlarının çözümü noktasında halkın yediden yetmişe bizden beklentisi var. Biz bu dönemi dayanışma çerisinde, saygı ve sevgi çerçevesinde tamamlamak istiyoruz. Bu nedenle sizden istirhamım yüreğinizde memleket sevgisi olsun. Ondan kuşku duymuyorum ama biraz daha fazla olsun istiyorum. Çünkü çok ciddi sıkıntılarımız var. Vatandaşların çok ciddi anlamda beklentileri var. Herkes haklı olarak kendi talebinin karşılanmasını istiyor. Biz kendi sorumluluğumuzu yerine getireceğiz ama vatandaşlarımız da kendi üzerine düşen sorumluluğu da yerine getirmek zorunda.”

DİSK/ Genel-İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz de Samandağ´daki sözleşme görüşmelerinde bir sıkıntı yaşanmadığını belireterek, şunları söyledi: “Sayın Belediye Başkanımız ile birazdan burada Samandağ Belediyesindeki kadrolu işçilerin sözleşmesini imzalayacağız. Emekten yana, işçiden yana hiçbir sorun yaşanmadı. Bu konuda arkadaşların talepleri yerine getirilmiştir.”

Toplu İş Sözleşmesinin 2 yıllık olarak imzalandığını belirten Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, işçiler lehine belediyenin imkanları maksimum seviyede kullanılarak gereğinin yapıldığını kaydetti. Berkyürek, “Şube Başkanı olarak sizlerden şunu rica ediyorum; bu imkanların zor olduğu günlerde emekten yana duruşu net olan Sn. Belediye Başkanımızın çalışmalarını daha iyi noktaya getirebilmesi için hep beraber emeğinizi maksimum seviyede kullanmanız gerekir diye düşünüyorum. Samandağ halkına hizmetin en iyisini götürmek için bizler emeğimizi sonun kadar kullanacağız” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00