'Girişimcilere finans olanakları´ paneli

İskenderun´da, KOSGEB, İTSO ve Kredi Garanti Fonu A.Ş. işbirliği, Denizbank, Bilkent Cyberpark, Logo yazılım ve Kobi Efor çözümün katkılarıyla 'Kobilere ve girişimcilere sağlanan destekler ve finans olanakları' konulu panel düzenlendi.

GÜNCEL 23.11.2018 10:45:44 0

İskenderun/SES

Panelde konuşan Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Hatay Destekleme Derneği Başkanı Tahsin Rende, Hatay´da yaşanan ekonomik gelişmeler, KOBİ´lerin sorunları ve mülteci sorunlarını anımsatarak, şunları söyledi: 'TOSYÖV ülkemizde girişimcileri ve KOBİ´leri desteklemek amacıyla kurulmuştur. Biz de Antakya´da destekleme derneği olarak faaliyette bulunuyoruz. Hatay insanında girişimcilik ruhu zaten var. Dünyanın dört bir tarafında Hataylı girişimciler ticari faaliyetlerini sürdürmekte. Kobilerin desteklenmesi için çalışmalar yapıyoruz. Firmamız, komşu ülkelerde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle sıkıntılar yaşamasına rağmen, gelecekten umutluyuz. Kriz ortamında havaalanı da çalışmakta, seferleri artmaktadır. Temennimiz, komşu ülkelerde yaşanan sorunların sona ermesi ile ildeki ekonominin düzlüğe çıkması. Hatay´da yaşayan mültecilerin kalmasından çok dönüşlerine yönelik teşvikler konulmasının daha uygun olacağını düşünüyorum.'
KOSGEB eski başkanı ve Denizli eski Milletvekili Hilmi Develi moderatörlüğündeki panelde, Logo Yazılım Satış Direktörü Altuğ Özmen, KGF A.Ş. Adana Müdürü Celal Altuntaş, KOSGEB Kobi Geliştirme Dairesi Başkanı Erdal Çınar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Uzmanı Salih Ünver ve TEYDEB USETEG (Ulaştırma Savunma Enerji ve Tekstil Teknolojileri Grubu) Bilimsel Proggram uzman yardımcısı Yılmaz Burak Kaya da katılımcılara alanları ile ilgili bilgi verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57