Göçmenlerle ortak girişimilik projesi

Geçici koruma altında bulunan Suriyeli göçmenlere ilişkin arasında Hatay´ın da bulunduğu 10 ilde girişimciliği teşvik etmek amacıyla 48 ay süreli proje uygulanacak.

TÜRKIYE 1.06.2020 09:25:53 0
Göçmenlerle ortak girişimilik projesi

Suriyeli göçmenler ve Türk girişimci adayları için AB tarafından desteklenecek ve uluslararası pazarlara açılması hedeflenecek ve kaynakların verimli kullanımı, sürdürülebilirlik açısından katılımcıların 18-44 yaşları arasından seçilmesi şartı getirilen projede, yüzde 30 kadın kotası uygulanacak. Avrupa Birliği´nin 26.4 milyon avroluk bütçe ile desteklediği proje ile Suriyeli göçmenlerin iş kurmaları ve işlerini geliştirmeleri sağlanacak.

3 Haziran´da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve ICMPD Başkanı Michael Spindelegger katılımları ile açılışı gerçekleşecek olan proje ile Suriyeli göçmenlerin Türk toplumuyla birlikte girişimciliğe teşvik edilmesi öngörülüyor. Açılışta, 'Dijitalleşen dünyada sürdürülebilir sosyo-ekonomik politika çerçevesi ile mültecilerin entegrasyonunun desteklenmesi' ve 'Sosyo-ekonomik entegrasyon için inovasyon ve teknoloji politikaları çerçevesinde ev sahibi toplulukları ve mültecileri desteklemek' konusunda iki panel de düzenlenecek. Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi´nin (ICMPD) yürüteceği Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) adı verilen proje, Hatay, İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Bursa, İzmir, Ankara, Konya ve Kayseri´nde 48 ay süreyle devam edecek. Proje, Avrupa Birliği tarafından finanse ediliyor. ENHANCER Projesi, Türkiye´de geçici koruma altında olan Suriyeli mültecilerin istihdam imkanlarını arttırıp yaşam koşullarını iyileştirmek ve böylelikle topluma sosyo-ekonomik katılımına katkıda bulunmak amacıyla bu yıl başlayacak. Geçici koruma altında olan Suriyeli mülteciler ve yerel ev sahibi topluluklar arasında potansiyel girişimcilerin ileri seviyelerde beceriler kazanması, girişimciler için geliştirilmiş iş bağlantıları, politika koordinasyonunun iyileştirilmesi ve sosyo-ekonomik uyum hakkında ulusal, bölgesel ve yerel aktörlerin katilimi dahil olmak üzere pratik sonuçları hedefleyen kapsamlı, yenilikçi ve kapsayıcı bir destek sağlamayı hedefleyen ENHANCER projesi, geçici koruma altında olan Suriyeli mültecilerin girişimcilik ekosisteminde konumlandırılmasını mümkün kılarak bu konuda yerel ev sahibi toplulukların kapasitesini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Proje kapsamında destek verilecek alanların, 'Potansiyel girişimciler için temel ve teknik beceri geliştirme eğitimleri; Bilgi birikimi transferine ve piyasaya erişime yönelik girişimci eşleştirme ve tedarik zincirleriyle buluşturma; Alternatif finansmanla eşleştirme (kurumsal sosyal sorumluluk fonları, kitle finansmanı, etki finansmanı gibi); Potansiyel ve mevcut girişimciler için mentörlük; Start-up hibe desteği; Yerel kurumlara hizmetlerini geliştirmeye yönelik hibe destekleri; Yerel girişimcilik ve ortak kullanım merkezlerinin oluşturulmasına yönelik hibe destekleri; Yerel pazarlama iş birliği (collaborative marketing) oluşturma; Ulusal ve yerel kurumlara göç-girişimcilik ve göç-ekonomik kalkınma politika alanlarını yönetme konusunda teknik yardım ve politika önerisi/çerçevesi geliştirme; Yerel ekosistem komiteleri ile ulusal düzeyde politika, izleme ve öneri geliştirme platformu' olduğu açıklandı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57