Göktaş: Çocukların tedavi ve kimlik tespitleri öncelikli

Bakan Göktaş, depremde yaralanan çocukların tedavi edilmesi ve kimlik tespitlerinin yapılarak aile ve yakınlarına kavuşmalarına öncelik sağladıklarını belirtti.

HATAY 15.08.2023 21:51:00 0
Göktaş: Çocukların tedavi ve kimlik tespitleri öncelikli

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, deprem bölgelerindeki çocuklar ve gençlere yönelik başlatılan Kalp Kalbe Programı kapsamında Hatay’a geldi.

Antakya ilçesindeki İstanbul Sanayi Odası Konteyner Kenti’nde düzenlenen etkinlikte, Bakan Göktaş Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında başarılı olan çocuklara armağan verdi, konteyner kentte çeşitli atölye çalışmalarının gerçekleştirildiği alanda incelemelerde bulundu.

6 Şubat’taki depremlerin üzerinden 190 gün geçtiğini ve ilk günden bu yana depremzedelerin yanında olduklarını aktaran Göktaş, “Yaralarımızı birlikte sarıyor, her geçen gün birlikte biraz daha iyi oluyoruz. Rabbim bize bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Diğer şehirlerimizde olduğu gibi Hatay’ımızı da ayağa kaldırıyor, yıkılan her bir hanemizi inşa ediyor, hem Hatay’ımızı hem Hataylılarımızı eski günlerine döndürmek için canla başla çalışıyoruz” diye konuştu.

Depremin ardından ailelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması ve aile bütünlüğünün tekrar sağlanabilmesi için çaba gösterdiklerini vurgulayan Göktaş, çocukların hızlı bir şekilde tedavi edilmesi ve kimlik tespitlerinin yapılarak aile ve yakınlarına kavuşmalarına öncelik sağladıklarını belirtti.

Geleceğin mimarı çocuklar için ne varsa yapmaya hazır olduklarını söyleyen Bakan Göktaş, “Uygulamaya koyduğumuz Kalp Kalbe Programı ile çocuklarımızın ve gençlerimizin daha fazla sosyal, akademik, sanatsal ve sportif aktiviteyle desteklenmelerini sağlayarak hayatlarının bundan sonraki aşamalarında daha güçlü bireyler olmalarını hedefliyoruz. 11 ilde geçici barınma merkezlerindeki çocuklarımızın ve gençlerimizin her anını dolu dolu geçirmeleri, bu geçici süreci sağlıklı bir şekilde tamamlamaları hususunda var gücümüzle çalışmaktayız. Bu hedef doğrultusunda, çocuklarımızın yaşlarına ve gelişimlerine uygun etkinlik alanları oluşturduk. Özellikle 14-18 yaş arası gençlerimizin ilgi alanlarını ve temel gelişimsel ihtiyaçlarını dikkate alarak hobi atölyeleri ve etkinlik alanlarını hayata geçirdik. Gayemiz, gençlerimizin bu etkinlik alanlarında yeteneklerini ve hayallerini keşfederek ülkesi, memleketi için fayda sağlayacak bir insan olmak için kendilerine bir yol belirlemeleri” dedi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı da tüm bakanlıkların bölgede yoğun şekilde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, “Seferberlik ruhuyla atılan her adım, yapılan her hizmet, uygulamaya konulması planlanan her proje, şehrimizi bir adım daha ileri götürerek insanımızdaki psikolojik travmayı hafifletmekte ve güzel günlerin yakın olduğunu bizlere göstermektedir. Bu süreci destekleyerek devletimizin ve milletimizin yanında olduklarını gösteren insanımızdan hizmetlerini esirgemeyen STK’lerimiz, dernekler, iş insanlarımız ve kendini ülkesine vakfetmiş bireylerimiz ve hayırseverlerimiz bu sürecin en önemli kahramanlarıdır. Devletiyle ve milletiyle her zaman kenetlenmesini bilmiş bu ulvi ruh, istikbalimizin ne kadar güçlü olacağının da önemli göstergesidir” şeklinde konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19