Gölge Kaya´dan yeni single

Gezgin ve müzisyen Gölge Kaya kadınlar için söyledi, klibi Arsuz´da çekildi

GÜNCEL 17.09.2020 09:14:26 0
Gölge Kaya´dan yeni single

Sadet Berkyürek/Arsuz

Bir balıkçı iken otostop yaparak Antalya´dan çıktığı Türkiye turunda, gönüllülerin desteğiyle köy okullarını boyayan, öğrencilere kırtasiye ve giyecek yardımında bulunan 'Gölge' lakaplı müzisyen Hüseyin Polat, kadınlara ve dezavantajlı kesimlere dikkat çektiği yeni singılının çekimlerini Arsuz´da tamamladı. Gölge Kaya, yeni tekli çalışmasını 25 Kasım Uluslararası Kadına Şiddetle mücadele Gününde yayınlamayı planladıklarını belirtti.

/resimler/2020-9/17/0820271846538.jpgGezgin grubu iken dernekleşerek; atölyeler, kamplar, birbirini besleyen projelerle gündeme yörelerdeki ekip çalışmaları ve yöreye katkılarıyla bilinen, çalışmalarını Yol-Sev-Der çatısı altında yürüten Gölge Kaya, kadın cinayetlerinden çocuk istismarlarına, ‘ölmek istemiyorum´ diye haykıran Emine Bulut´a, Mersin´de öldürülen Özgecan´a… Türkiye´de sessiz kalınmaması gereken kesimlere ve olaylara ses olmayı amaçladığı yeni çalışmasının çekimlerini gerçekleştirdiği Arsuz´da gazetemizin sorularını yanıtladı. Gölge Kaya, Yüzdeyüz Müzik etiketiyle yayınlanacak yeni tekli çalışması ile ilgili şunları belirtti: “Bu çalışma ile ikinci singil albümümü çıkartmış olacağım. Gezerken görmüş olduğum şeyler ve basından okuduğum şeylerken etkilenerek yaptım. Şarkıda kadın cinayetlerini, çocuk istismarlarına, savaşlarda çocukların durumlarına değindim. Yakın zamanda Yunanistan´a iltica ederken batan bir gemiden Türkiye sahiline vuran Aylan bebeği konu aldım. Boğazı kesilerek öldürülen Emine Bulut´un ‘ölmek istemiyorum´ haykırışından etkilendim. Genç bir kızımız, Mersin´de vahşice öldürülen Özgecan kardeşimizden bahsettim. Türkiye´de bu konulara sessiz kalınmaması için onlar adına ses olmaya çalıştım.”

Müziği Arsuz doğasıyla buluştu

Doğal özellikleri, elverişli iklim şartları ve insanının sevecen, sıcak yapısı ile Arsuz´un bir çekim oluşturduğunu da sözlerine ekleyen Gölge Kaya, çalışmasında özgün müzik ile rock´ın harmanlandığını, kullanılan enstrümanların da adeta paslaştığını ifade etti. Çalışmasının yayımının ardından tüm müzik platformlarından da dinlebileceğini de sözlerine ekleyen Gölge Kaya, gezi ve müzik serüvenine ilişkin şunları söyledi: “Türkiye´yi gezerken 81 ilde tanıştığım insanlarla bir platform oluşturduk, sonra dernekleşme sürecine girdik. Yollarda Sevgi Dağıtanlar Derneği adını verdik. Ben de daha önce otostop çekerek gezdiğim için benim arkadaşlarım da benim gibi otostop çekerek gezen insanlar. Biz yollara çıkıyoruz, doğaya gidiyoruz, köy okullarına gidiyoruz. Çocuklara, özellikle eğitime destek veriyoruz özellikle, doğaya yönelik faaliyetler yapıyoruz. Yine dilsiz canlıların, patili dostlarımızın yanında oluyoruz. Sokak hayvanlarının özellikle…”


Anahtar Kelimeler: Gölge Kaya yeni single

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29