´Gönüllü itfaiyeci´ çalışması

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgeler ve ormanlık alanlarda çıkabilecek yangınlara hızlı müdahale için çözüm arayışı kapsamında ´gönüllü itfaiyeci´ çalışmasını başlattı.

GÜNCEL 29.10.2020 08:16:02 0
´Gönüllü itfaiyeci´ çalışması

Antakya/SES

 İtfaiye ekiplerinin yangın yerine ulaşana kadar geçen sürede ilk müdahalenin yapılabilmesi ve olası can ve mal kaybının en aza indirilmesi için ‘Gönüllü İtfaiyecilik´ çalışmalarına başladığını ifade edilen HBB açıklamasında, 'Büyükşehir ile Alman Uluslararası İş birliği Kuruluşu GIZ ve Qudra 2 yerel yönetimlerin çalışmalarının desteklenmesi hususunda ortak proje yapılası konusunda sözleşme imzalandı. Bu kapsamda belirlenen 27 köyden, 2020 yılı için Seldiren, Yaylacık, Kömürçukuru, Hacıpaşa, Karbeyaz, Beşaslan, Işıklı mahalleleri olacak şekilde 7 tanesinin üçer gönüllü itfaiyeci, römork ve ekipmanları ile teçhiz edilmesi çalışmalarına başlandı. Projenin ortakları olan GIZ ve Qudra 2 temsilcileri ile Türkiye Belediyeler Birliği temsilcisi, saha gezileri ve temaslarda bulunmak maksadıyla Seldiren Mahallesi´nde ‘Gönüllü İtfaiyeciler´ ve proje ekibi ile bir araya geldi' ifadesine yer verildi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise heyetin yaptığı ziyarette, 'Belen´de çıkan ve birçok bölgeye sıçrayan orman yangınında çok sayıda yerleşim yeri ve ormanlık alan etkilendi. Gönüllü itfaiyecilerimiz, bu büyük ve anlamlı görevi yerine getirerek belki de yangının büyümesini ve farklı alanlara sıçramasını engelleyecek' değerlendirmesini yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23