Gönüllü İtfaiyecilik uygulaması başladı

Arsuz´dan Kömürçukuru ve Işıklı´nın da yeraldığı kırsalda kalan 7 mahallenin üçer gönüllü itfaiyeci, römork ve ekipmanları ile donatılması çalışmalarına başlandı.

HATAY 23.10.2020 12:47:07 0
Gönüllü İtfaiyecilik uygulaması başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) kent merkezi dışında kalan kırsal bölgeler ve ormanlık alanlarda çıkabilecek yangınlara, itfaiye ekipleri ulaşana kadar geçen sürede ilk müdahalenin yapılabilmesi ve olası can ve mal kaybının en aza indirilmesi için ‘Gönüllü İtfaiyecilik´ çalışmalarına başladı.

Büyükşehir ile Alman Uluslararası İş birliği Kuruluşu ‘´GIZ´´ ve ‘´Qudra 2‘´ yerel yönetimlerin çalışmalarının desteklenmesi hususunda imzalanan ortak proje yapılası konusunda sözleşme kapsamında belirlenen 27 köyden, 2020 yılı için Seldiren, Yaylacık, Kömürçukuru, Hacıpaşa, Karbeyaz, Beşaslan, Işıklı mahalleleri olacak şekilde 7 tanesinin üçer gönüllü itfaiyeci, römork ve ekipmanları ile teçhiz edilmesi çalışmalarına başlandı.

Projenin ortakları olan GIZ ve Qudra 2 temsilcileri ile Türkiye Belediyeler Birliği temsilcisi, ‘Gönüllü İtfaiyeciler´ ve proje ekibi ile bir araya geldi ve sonrasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette Başkan Lütfü Savaş, şunları fiade etti: “Son olarak Belen´de çıkan ve birçok bölgeye sıçrayan orman yangınında çok sayıda yerleşim yeri ve ormanlık alan etkilendi. Gönüllü itfaiyecilerimiz, bu büyük ve anlamlı görevi yerine getirerek belki de yangının büyümesini ve farklı alanlara sıçramasını engelleyecek. Çok zor ama anlamlı bir görevi üstlendikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00