Gönüllüler çadır alanından ‘tahliye’ ediliyor

Gönüllülerin çadırı kaldırıldı AFAD çadırı kuruldu, depremzede konteynır bekliyor.

İSKENDERUN 14.03.2023 19:03:00 0
Gönüllüler çadır alanından ‘tahliye’ ediliyor

 

İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi’nde, 36 gün önce kurularak yerleşkeye dönüştürülen Rotary Kulübü ve gönüllülerin kurduğu çadırlar kaldırıldı. Sökülen çadırların yerine AFAD çadırı kuruldu. Depremzedelerin talebi ise konteyner. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık; “AFAD’ın sorumlusu da olan bir bakan olarak ihtiyaç listesini sıralıyorsun ve ama bunu karşılamaya çalışan dayanışma örgütlerini ortadan kaldırmaya çalışıyorsun” dedi.

Yardım ve etkinlik çadırları da söküldü

Depremin ardından gönüllü çalışmalarla kurulan çadır yerleşkesindeki çadırlar sökülerek yerine AFAD tarafından yeni çadırlar kurularak depremzedelere teslim edildi. Gönüllü çalışma gruplarının sağlıktan çocuklara yönelik oluşturduğu etkinlik çadırlarıyla birlikte ülke genelinde yürütülen kampanya ile gönderilen ihtiyaç malzemelerinin depolandığı çadırlar da kaldırıldı. Depremzedeler, gönüllüler tarafından ilk günlerde kurulan çadırların sökülerek yerine yeniden AFAD çadırı kurulmasına tepki göstererek, 37. günde artık konteynır beklediklerini söyledi. Yerleşkede çalışmaların AFAD koordinasyonuyla yürütülmesi amacıyla hazırlıklar ise devam ediyor, alanın çevresi tel örgü ile çevriliyor.

Depremin ardından ilk günlerde gönüllü çalışmalarla ve ülke genelinde yürütülen kampanya ile yerleşkedeki çadırda bulunan aralarında kadın hijyen kitlerinin de AFAD’a teslim etmesinin de teklif edildiği tahliye işlemi sınasında bir ayı aşkın süreyi birlikte geçiren depremzedeler, gönüllü çalışanların alandan çıkartılmasını tepki ile karşıladı.

Kadınlar: Dayanışmayı sürdüreceğiz

ODTÜ Mezunları Derneği, Rotary Kulübü ile Ekmek ve Gül kadın grubunun da içinde yeraldığı gönüllü çalışmacılar tarafından oluşturulan yerleşkeden gönüllü çalışanların çadırlarının sökülerek tahliye edilmesi üzerine kadınlar, “36. gündür neredeydiniz?” diye sordu. Çadır yerleşkesinde Ekmek ve Gül Kadın Grubu adına yaptığı değerlendirmede kadınlar şunları söyledi: “36 gün sonra yetkililer gelerek bu alanı boşaltmamızı istedi. Malzemelerimizi çıkartıyoruz. Gönüllülerin hiçbirinin kalmayacağını söylüyorlar. Biz de buradan 36 gündür neredeydiniz diye soruyoruz. Bu süre içinde bu dayanışmayı, yaraları saran insanları insanları neden çıkartıyorsunuz diye soruyoruz. Kabul etmiyoruz. Siz Ekmek ve Gül olarak kızkardeşlik köprüsünü kurmaya devam edeceğiz. Depremzede kadınların ve diğer halkın ihtiyaçlarını karşılamak üzere elimizden geleni yapacağız.”

Ahmet Şık: Bakan liste sıraladı!

Dün yerleşkenin yanındaki spor salonu boşaltılan, bugün de gönüllü gruplar tarafından ilk günlerde kurulan çadırların söküldüğü alana gelen Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da şunları kaydetti: “Burada aslında olanın bitenin özeti şu aslında; depremde yurttaşını ölüme terkedenler deprem sonrasında da çaresizliğe terketmiştir. ‘Devlet nerede’ sorusunun karşılığı aslında devletsizlik olarak buradaki arkadaşların karşısına çıktı. o boşluğu dolduran sivil toplum örgütleri, yurttaş dayanışması, siyasi partiler devreye girdi. Buraya başta yardım, dayanışma TIR’ları geldiğinde boşalttılar. Şimdi geri yükleniyor ve bulunabilirse bir depoya kaldırılacak. AFAD’ın sorumlusu da olan bir bakan naylon terlik de lazım, gıda, hijyen malzemesi lazım diyor. ihtiyaç listesini sıralıyorsun ve bunu karşılamaya çalışan dayanışma örgütlerini ortadan kaldırmaya çalışıyorsun. Sen ne işe yararsın diye sormak lazım. Şaşkınlık içindeyim. Üzerinden 5 hafta geçmiş insanlar çamur deryasının içinde, barınacak yeri yok. Hala çadır talep eden yüzlerce, binlerce insan var ve siz hazır kurulu çadırları söktürüp yerine başka çadır kuruyorsunuz! Herşey herkesin gözü önünde oluyor. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19