Görevden alınan Şişli, 2 kez seçilmiş

CHP İskenderun Gençlik kolları

GÜNCEL 22.10.2020 11:17:23 0
Görevden alınan Şişli, 2 kez seçilmiş

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun´da seçimle göreve gelen partinin gençlik kolları başkanı Erdem Harmaoğlu´nun istifası ile boşalan göreve yönetimin kendi arasında yaptığı göreve getirilen, ancak ´usulsüz seçim´ gerekçesiyle görevden alınan kadın gençlik kolları başkanı Sinem Şişli´nin iki kez seçildiği ortaya çıktı. Görevden alınan Şişli yönetiminin yaşananları Ankara´ya aktararak, şikayette bulunduğu ve göreden almanın iptalini istediği öğrenildi. Harmaoğlu, seçilmesinden 6 ay sonra ´gördüğü lüzum´ üzerine istifa ettiğini açıklamış ve ardından Şişli göreve getirilmişti. Şişli´nin görevden alınması üzerine Mert Üs başkanlığında oluşturulan gençlik kollarının yeni yönetimi Halef Konyalı, Mehmet Yalçın, Ümit yanmış, Emin Ergün, Mert kırılmış, Salim Karayün, Şanver Özgün, Fatih Deliali, Berfin Taylan ve Hüseyin Eslikızı´ndan oluşmuştu.

Ankara´dan görevden alınmanın iptali istendi
Yaşanları Ankara´ya şikayet eden seçimle göreve gelen CHP İskenderun Gençlik Kollarının görevden alınan yönetiminin, 09 Eylül 2020 tarihinde istifa eden Harmanoğlu´nun yerine yönetim kurulunun 10 Eylül tarihinde yaptığı olağanüstü toplantı ile tüzüğün 21. maddesi gereğince kendi arasında yaptığı seçimle Sinem Şişli´yi başkan seçtiği anlatıldı. CHP İskenderun Gençlik Kollarının kendi arasında yaptığı seçim sonrası yönetime hiçbir tebligat gönderilmeden, hiçbir açıklama ve gerekçe bildirilmeden sosyal iletişim siteleri üzerinden görevden alındıklarını ve yerlerine yeni başkan ve yönetimin atandığını öğrendiklerini belirten CHP İskenderun Gençlik Kollarının görevden alınan yönetimi, başvurusunda, '... 9 Şubat 2020 tarihinde yüksek bir oy oranı ile göreve gelen yönetim kurulumuzun hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alınması, hukukun hiçbir temel prensibi ile bağdaşmayacaktır. Zira, tebligatsız, bildirimsiz, gerekçesiz şekilde, seçilmiş bir yönetim kurulunun görevden alınması asla kabul edilemezdir. kaldı ki, .bir yönetim kurulunda ilçe başkanının istifasının ardından geriye kalan yönetim kurulu üyeleri muteberdir ve halihazırda aktiftir. Bir ilçe başkanının istifasının ardından bunu fırsat bilip, tüm yönetim kurulunu görevden almak, asla iyi niyet göstergesi değildir ve sorgulanmaya muhtaçtır. Bu doğrultuda, CHP Hatay İl Gençlik kolları tarafından hiçbir hukuki dayanağı olmayan görevden alma işleminin iptali için genel merkezimize başvurma zorunluluğu hasıl olmuştur...' ifadesine yer verildi ve gereğinin yapılması talep edildi.

Gençlerin karar defterleri alınıp, geri verilmemiş
Başvuru dilekçelerinde, CHP İskenderun Gençlik Kolları yönetiminin toplantı tutanağı ile ikinci seçime ilişkin tutulan tutanak da Ankara´ya ilettiği öğrenildi. Görevden alınan CHP İskenderun Gençlik Kolları eski yönetiminin, ilçe yönetimi tarafından karar defterlerinin partinin ilçe sekreteri G.Y. tarafından istenmesi üzerine kendi özel çalışma oisinde teslim edildiği, ancak geri verilmemesi üzerine yaptıkları ikinci seçimde bir kez daha gençlik kolları başkanlığına Sinem Şişli´yi getirdiklerini ve bunu da karar defterlerinin olmaması üzerine tutanak altına aldıkları belirtildi.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22