Görevleri ilçelerde çocuklar devraldı

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını çocuk kaymakamlara devretti.

GÜNCEL 26.04.2018 11:47:51 0
Görevleri ilçelerde çocuklar devraldı

İskenderun/SES

 Hacıahmetli Muazzez İsmail Çam İlkokulu Müdürü Bekir Çetin ve 4. sınıf öğrencilerini makamında kabul eden kaymakam Sarı, kaymakamlık makamını minik öğrencilere devretti. Öğrencilerle sohbet eden kaymakam Sarı, onlara hediye de verdi.
Arsuz´da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı Kent Meydanıdaki Atatürk Anıtında yapıldı ve törende kaymakam Sarı, belediye başkanı Culha ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunuldu.
Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez´in ardından öğrenciler hazırladığı ront ve dans ile halk oyunları gösterileri sahnelendi, şiirler de okundu.
Törene, Arsuz Garnizon Komutanı Albay Cengiz Çoban, Arsuz Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz Jandarma Komutanı Astsubay başçavuş Tahir Şensoy, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile kurum müdürleri de katıldı. Törende, 23 Nisan konulu resim, şiir yarışmasında ve 23 Nisan Egemenlik Kupası Yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri de törenle verildi.

Samandağ´da geçit töreni
Samandağ´daki kutlama ise Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı´nda yapıldı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo tarafından anıta çelenk sunuldu. Spor salonundaki törene ise, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, belediye başkanı Mithat Nehir, garnizon Komutanı Emrah Nergis, Sahil Güvenlik Komutanı Adil Özdemir, emniyet müdürü Mustafa Ateş de katıldı. Öğrenciler Eylül Demir, Seyit Ali Paşa ve Esra Yağmur Keleş, 23 Nisan konulu şiirler okuduğu törende, Namık Kemal İlkokulu Anasınıfı öğrencileri gösterisi de yaptı; Kuşalanı Anadolu Lisesi müzik grubu ise konser verdi. Cumhuriyet İlkokul ve Sıdıka Bedia Kara İlkokulu öğrencileri gösteri yaptı; Şaban Kahil Sürmeli Ortaokulu öğrencileri ise jimnastik gösterisinde bulundu. Tören, bando eşliğinde resmi geçitle sona erdi. Törende konuşan Samandağ Mili Eğitim Müdürü Kapo, 'Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün yıldönümünü kutluyoruz. 23 Nisan 1920 günü Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923´te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü milletimize Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türk milleti, dün olduğu gibi bugünde Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup, muhafaza edecektir. Millet olarak amacımız, akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek, çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar var olabilmektir. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan ´Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir´ sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur' dedi.

Kreşte etkinlik
Arsuz Belediye Başkanı Culha, Arsuz´daki Pıtırcık Gündüz Bakım Evi ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi´nin düzenlediği 23 Nisan etkinliğine katıldı. Etkinlikte kreş öğrencileri gösteri yaptı ve balon uçurup, çocukların yaptığı çalışmalar da sergilendi. Culha, “Çocuklarımız önemlidir, herkese emanet edilmez. Onlar bizim geleceğimizdir. Aydınlık geleceğimizin direkleridir. Hepimiz öz çocuklarımız gibi tüm çocukları koruyacağız. Bu eğitim kurumlarımız koruyacak' diye konuştu.

Çocuk başkan, çocuk parkı istedi
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle temsili olarak koltuğunu anaokulu öğrencisi İklim Göbelek´e devretti. Samandağ Belediyesi Kreş ve Gündüz bakım Evi öğrencisi İklim Göbelek, koltukta iblediyenin çocuk parkı yapmasını isteyip, talimat verdi. İklim, makama temsili oturması törenine annesi Alev ve babası Gökhan, öğretmenleri Çisel Fırıncı, Ezgi Nehir ile Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fikret Özçelik ile birlikte gitti. Kreş Müdürü Çisel Fırıncı, '23 Nisan münasebetiyle İklim Göbelek adlı öğrencimiz ile devir teslim törenimizi gerçekleştirdik' dedi ve çocukların bayramını kutladı.
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da şu açıklamayı yaptı: '23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti açısından önemli bir tarihtir. 23 Nisan 1920´de açılan Meclisimiz, kurulduğu andan bugüne kadar geçen süre içerisinde Devletimizin, Cumhuriyetimizin ve Demokrasimizin en büyük teminatı olmuştur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza meclisimizin kurulmasıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bugün tüm dünya çocukları tarafından coşkuyla kutlanmaktadır. Bu bayram Türkiye Cumhuriyetinin gelecek nesillere verdiği değerin, inancın ve güvenin bir göstergesidir. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin onlara olan güveninin ifadesidir. '
CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Hurşit Mursaloğlu da şu açıklamayı yaptı: 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan hem çocuk bayramı hem de ulusal egemenlik bayramı olarak ülkemiz için büyük önem ifade etmektedir. Ülkemizin zor zamanlar geçirdiği bugünlerde TBMM´nin yetkilerinin daraltıp tek adam rejimine ülkeyi götürmeye çalışan zihniyete karşı bu ülkede bizde varız diyen ve geleceğimizin teminatı çocuklar ile bu güzel günü kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Bizler her ne kadar seçime az bir süre kalmış olsa da yaptığımız ve yapacağımız etkinlikler ile ulusal bayramlarımızı hiçbir dönemde unutturmayacağız.'
Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında (HATMEK) da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nda Sabiha Gökçen Anaokulu öğrencilerinin gösteride bulundu. Anaokulu öğrencilerinin hazırladıkları gösterileri, veli ve öğretmenler de izledi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00