“Görmez´in ayrılmasıyla Diyanet daha çok konuşulur oldu”

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, Prof. Dr. Mehmet Görmez´in görevinden ayrılmasıyla ilk kez Diyanet İşleri Başkanlığının bu kadar gündeme ve konuşulur olduğuna dikkat çekti.

12.08.2017 08:54:14 0
“Görmez´in ayrılmasıyla Diyanet daha çok konuşulur oldu”

Çalışkan, “Beklenen oldu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez görevinden ayrıldı. Değişik platformlarda çoktandır dillendirilen konunun boşa olmadığı anlaşıldı. Adam kıyma makinesi bu sefer başka bir değeri öğüttü” dedi.

Görevden alma-ayrılma ile ilgili tahmin ve suçlalamaların Görmez´le ilgili, ‘iktidarın yüzlerce bürokrat koltuğu içerisinde ender rastlanan isabetli seçimi´ yorumunu güçlendirdiğini kaydeden Dr. Necmettin Çalışkan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Ülkemizin uzun yıllardır gördüğü sadece ilahiyatçı olarak değil, aynı zamanda iyi bir lider profiline sahip karakter olarak göze çarpan bir isimdi. Görevden al(ın)mayla ilgili konuşan herkes çeşitli tahmin ve suçlamalarda bulunuyor. Söylenen maddeleri alt alta sıralarsanız aslında lehine hüsnü şehadette bulunulduğunu hemen anlarsınız. Hemen tüm kesimler “iyi adam” olduğuna şehadet etmekte. Anlaşılıyor ki Sn. Görmez´in bazı konulardaki duruşu problem teşkil etti. Ancak daha önemlisi geleceğe yönelik varlığı “tehdit unsuru” oluşturdu. Kayıtsız şartsız teslimiyet gösteren, her işe kılıf bulan, her yanlışı doğrulayan, emir eri olmaması başını yedi. Ülkede “lider” sayılabilecek isimler arasında isminin zikredilmeye başlaması, bize göre “en önemli neden” oldu. Önümüzdeki Cumhurbaşkanı adayları arasında ismi zikredilirse şaşmayın. İlk onda değilse bile ilk yirmide olduğu kesin.”

“Mollaları da Modernistleri de kucaklamayı bildi”
Görmez´in emekliye ayrılmasındaki nedenler arasında ‘mezhepçiliği reddetmesi, İran´daki İslam Birliği konuşması, Mescidi Aksa´da hutbe vermesi´nin de önemli nedenler arasında sayılabildiğini ifade eden Dr. Çalışkan, Görmez´in açık bir şekilde FETÖ ile mücadeleyi bile kimsenin dillendirmeye cesaret edemediği dönemlerde “dinler arası diyalog” fikrine açıkça karşı çıkışına da işaret etti. Yazılı açıklamasında Dr. Çalışkan değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Son günlerde bardağı taşıran bir başka neden de Kur´an-ı Kerim´in televizyon ekranlarında şarkıcılar gibi yarışmalara konu edilmesinin Kur´an´a saygı yitireceğini savunarak konuşmasıydı ki kendisine daha üst perdeden “tokatla cevap” verilerek susturuldu. Mehmet Görmez, çıtayı ciddi olarak yükseltti. Diyanet camiası uzun yıllar görmediği kadar büyük gelişme yaşadı. Doğru dini bilgileri öğrenip hizmet içi eğitimler, kurslar, sınavlar, imamlar arası sınıflandırmalar bile çok çok büyük bir hizmetti. Hizmetleri Orta asya, Afrika ülkeleri ve pek çok ülkeye taşıdı. Hatta DİB´in hızı ve öncülük yapmasıyla TİKA ve Yurtdışı Türkler Akraba Topluluklar gibi kurumlar bile aktif oldu. Gaza gelip “kutlu doğum programlarını kaldırmadı, orijinal hutbeler hazırladı. Hutbelerdeki değişim Kur´an merkezli mezhepler üstü anlatım ve içerik birilerini ciddi rahatsız etmişti. Vatandaşı Diyanete yaklaştırdı. Laik kurum olduğu veçhile dini yapıların bile soğuk duruşu Görmez hocayla değişmişti. Mollaları da Modernistleri de kucaklamayı bildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23