´Görünenin arkasına da bakmak lazım´

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, bir olayı değerlendirirken sadece görünenin değil, görünenlerin arkasına bakılması gerektiğini de söyledi.

4.10.2017 10:30:20 0
´Görünenin arkasına da bakmak lazım´

Akın Bodur

Kendisinin de olaylara o şekilde yaklaştığını ve bakmaya çalıştığını ifade eden kaymakam Soytürk, daha iyi, doğru ve daha güzele de bu şekilde ulaşılabilineceğini belirtti.
İskenderun´u kısa zamanda daha iyi tanımak, değerlendirmeleri daha iyi yapabilmek için rutin toplantıların yanı sıra özel ziyaretlerde bulunkaya özel gösterdiğini anlatan kaymakam Soytürk, kentte yaptığı yayın kuruluşları ziyareti kapsamında komşu olduğu gazetemizi de ziyaret etti.

´Mantalite ve kentleşme önemli´
Gazetemizin yazı işleri müdürü Sadet Berkyürek ve çalışanlarla sohbet eden İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, toplumlarda mantalite (kurallara uyma ve uymayanları uyarma) ve kentleşmenin çok önemli olduğunu kaydetti. Diploma anlamındaki eğitimin mantaliteyi getirmediğini anlatan Soytürk, üniversite mezunlarının da bilgilerini kamu çıkarı yararına kullanmaya bildiğini anımsattı. Dil ve mesleki eğitim için bir yıla yakın süreyle kaldığı Avrupa ile daha önce görev yaptığı Ürgüp´ten kentleşmeye ilişkin örnekler veren İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, iki katlı binaların bulunduğu Ürgüp´te 1950´li yıllarda yerel yönetimin (belediye meclisi) aldığı ´binalar iki katlı olsun ve ya taştan yapılsın ya da taş kaplama olsun´ kararının günümüze kadar taşındığını, gelen yeni yönetimlerin bu karara kent adına sahip çıktığını ifade etti. Birçok ülkesini gezdiği Avrupa´daki kentleşme örneklerine bakıldığında, bir sokakta başlayan bina nasıl yapılmışsa, aynı şekilde devam ettirildiğini kaydeden İskenderun Kaymakamı Soytürk, bunun sağlıklı kentleşmeyi getirdiğini ve o kentte yaşayan insanların rahat, huzur, mutluluğuna katkı sunduğunu belirtti.

´Biz nasılsak, yöneticilerimiz de öyledir´
Recep Soytürk, 'İnsanların seçtiği ve hem insanların hem de seçtiklerinin aldığı kararlar şehri farklı hale getirebiliyor. Unutmamak lazım ki, biz nasılsak, yöneticilerimiz de öyledir. Bazı insanlar kendi görevlerini yapmaz ama bunu görmezden gelip, başkalarının, hatta kendisi dışındaki herkesin dört dörtlük görev yapmasını istiyor. Toplumun bazı kesimindeki adalet duygusu da böyle. Kendisine ayrıcalık isteyenler, toplumun diğer kesimine adaletli olunmasını bekleyebiliyor' değerlendirmesini yaptı.

'İskenderun´u dışarıdan da görmek avantaj yarattı'
Kaymakamlık görevi yaptığı İskenderun´u güzel bulduğunu anlatan Soytürk, daha önce yakın coğrafya olan Dörtyol´da dört yıl kaymakamlık yapmasının bölgeyi, İskenderun´u tanımasını getirdiğini de kaydetti. Kaymakam Soytürk, 'Dörtyol Kaymakamlığım döneminde İskenderun´u dışarıdan görme fırsatım oldu. Daha iyi tanımamı getirdi. Kentte birçok dostum, arkadaşım oldu. Bu benim için ciddi bir avantaj yarattı. Ama İskenderun´da kaymakam olarak detaya girmek farklı. Detaya girdiğimde gördüm ki, burada çok ciddi potansiyel var. Ve bu potansiyel ortaya çıkarılınca görünür hale geliyor. Bu potansiyeli çıkartmaya çalışıyoruz' diye konuştu.
İskenderun Kaymakamı Soytürk, görev yaptığı bölgelerde ´güvenlik, sağlık, eğitim´ gibi temel konuları önemsediğini de kaydetti. Kaymakam Soytürk, gazetemize yaptığı ziyarette, 'Olaylara sadece görünenlerle değil, görünenin arkasına da bakılması lazım. Ben öyle bakmaya çalışıyorum. İskenderun´a dışarıdan bakmak, önceden tanıdıkların olması, toplantı ve ziyaretler böyle bakmayı güçlendiriyor' değerlendirmesini de yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57