“Gösterge için seçim beklenmesin”

Ek gösterge vaadine sendikacı yaklaşımı: Siyasi iktidar ek gösterge vaadini seçimden önce gerçekleştirmelidir

SİYASET 26.05.2018 11:22:00 0
“Gösterge için seçim beklenmesin”

Sadet Berkyürek/İskenderun
Adalet ve Kalkınma Partisi AKP´nin seçim beyannamesinde yer alan ‘polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin ek gösterge rakamlarının 3600´e çıkarılacağı vaadini değerlendiren Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Hatay İl Başkanı Hayrettin Şahin, “Siyasi iktidar ek gösterge vaadini seçimden önce gerçekleştirmelidir” dedi.
Sendikacı Hayrettin Şahin, AKP´nin seçim beyannamesinde vaat olarak yer alan, daha önce CHP grubunun meclise önerge olarak getirdiği ek gösterge konusunu değerlendirdi.  Adalet ve Kalkınma Partisinin seçim beyannamesinde yer alan, polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimizin ek gösterge rakamlarının 3600´e çıkarılacağı yönündeki vaadini  yaptığı açıklama ile değerlendirdi. Şahin, “Adalet ve Kalkınma Partisi Seçim beyannamesinde polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimizin ek gösterge rakamlarının 3600´e çıkarılacağı yönündeki vaat son derece olumludur. Bu çalışanlarımızın ek göstergelerinin 3600 olması bizim yılardır dile getirdiğimiz önemli taleplerimizdendir” dedi.
 
800´er puan artış istedi
Ek gösterge sorununun unvan bazında yeniden ele alınıp, ek gösterge alamayan personele de ek gösterge verilerek, tüm ek gösterge rakamlarının 800´er puan artırılarak köklü bir düzenleme ile tamamen çözülmesini öneren Şahin, şunları ifade etti: “Dileğimiz seçimler beklenmeksizin Adalet ve Kalkınma Partisinin bu vaadini yerine getirmesi ve bir an önce kamuda geniş kapsamlı olarak ek gösterge mağduru personeller ile polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimizin ek göstergelerinin 3600´e çıkarılmasıdır.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00