Gözyaşı ve duayla uğurlandılar

Antakya girişinde Bölge Trafik Müdürlüğü karşısındaki kontrol noktasına bir otomobilden açılan ateş sonucu 2 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı.

11.07.2017 11:16:25 0
Gözyaşı ve duayla uğurlandılar

Kaçan saldırganların yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. Saldırıda hayatına kaybeden Çevik kuvvet Müdürlüğü´nde görevli polislerin cenazeleri dün törenle kaldırılarak toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Antakya´da, 9 temmuz Pazar günü saat 21.55´te eski İskenderun yolu üzerinde Anayazı Mahallesi mevkiinde uygulama yapmak için bulunan görevli polis ekibine ateş açılması sonucu şehit düşen Hayrettin Mennan ve Bayram Bozdoğan, törenle memleketlerine uğurlandı.

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü´nde dün saat 11.00´da düzenlenen törene Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu ve Orhan Karasayar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, Nursal Çakıroğlu ve Bilal Ölmez, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve şehitlerin mesai arkadaşları katıldı.
Vali Ata´nın konuşmasının ardından şehitler Mennan´ın ve Bozdoğan´ın naaşı dualar eşliğinde cenaze aracına konularak memleketleri Osmaniye´ye gönderildi.
Şehit Polis Memuru Hayrettin Mennan evli ve bir çoçuk babası, Şehit Polis Memuru Bayram Bozdoğan da evli ve 3 çocuk babasıydı.


Vali Ata: Bu bölgede yaşamanın ağır bir faturası, bedeli var
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan Vali Ata, Türkiye´nin 30 yıldır terörle mücedele ettiğini belirterek, bu bölgede yaşamanın bir faturası ve bedeli olduğunu söyledi. Vali Ata, “Ortadoğu´da sınırlar emperyalist devletler tarafından yeniden çizilmek isteniyor. Petrol ve doğalgaz yataklarına sahip olmak amacıyla bölgedeki devletleri bölerek daha kolay yönetilebilir hale getirmek için çaba sarf ediyorlar. Bu sebeple yıllardan beri ülkemiz üzerinde de oyunlar oynanıyor. Bunun bir parçası da doğu ve güneydoğusunun ülkemizden koparılarak ayrı bir devlet kurma hedefleridir. 30 yıldan beri Türkiye terörle mücadele ediyor. Bu bölgede yaşamanın ağır bir faturası, bedeli var. Nasıl ki bizden önceki kuşaklar vatanımızın bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuşması için mücadele edip yüz binlerce şehit vermişlerse biz de bu topraklarda vatanımızın birlik ve bütünlüğünü korumak için şehit vermek zorunda kalıyoruz' dedi.

Uygulama sırasında ateş açıldı

Olay, önceki gün saat 21.55´te Anayazı Mevkiinde mevkiinde Antakya girişindeki Bölge Trafik Müdürlüğü karşısında meydana geldi. Kente giriş yapan araçlar üzerinde uygulama yapan ekibin üzerine, bir otomobilden ateş açıldı. Karşılık verilmesi üzerine saldırganlar, olay yerinden kaçtı.

Yaralı polisin tedavisi sürüyor
Saldırıda 2´i ağır 3 polis memuru yaralandı. MKÜ Hastanesi´ne kaldırılan yaralı polis memurlarından Hayrettin Mennan ve Bayram Bozdoğan müdahalelere karşın kurtarılamamıştı. Çevik Kuvvet Müdürlüğü´nde görevli polis memuru 26 yaşındaki Samet Kılınçsarı´nın ise hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Otomobil terkedilmiş olarak bulundu
Saldırıda kullanılan otomobil ise Alahan Mahallesi´nde terkedilmiş olarak bulundu. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, bölgede operasyonların başlatıldığı bildirildi.

Valilikten açıklama yapıldı
Hatay Valiliği´nden yapılan açıklama şöyle: “09 Temmuz 2017 günü saat 21.55 sıralarında İlimiz Antakya ilçesi girişinde yer alan Bölge Trafik Denetleme Noktasının karşısında, eski İskenderun yolu üzerinde Anayazı Mahallesi mevkiinde uygulama yapmak için bulunan görevli polis ekibine ateş açılmıştır. Açılan ateş sonucunda 2´si ağır olmak üzere 3 polis memuru yaralı olarak Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi´ne kaldırılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 polis memuru kurtarılamayarak şehit olmuştur. Kaçan saldırganların yakalanması için bölgede operasyon başlatılmıştır. Şehitlerimize Allah´tan rahmet başta yakınları olmak üzere aziz milletimize başsağlığı diler, yaralı polislerimize acil şifalar temenni ederiz.”

 

Saldırı kınandı, terör lanetlendi

Antakya girişinde önceki gece saat 21.55´te kontrol noktasında otomobilden ateş açılarak 2 polisin şehit edilmesi Hatay´da büyük tepkiye neden oldu.

TBMM İdare amiri ve AKP Hatay milletvekili Orhan Karasayar ile Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, hain terör eylemlerinin hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını belirtti. CHP Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, ‘barış kentinde terör can aldı´ derken, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ‘zalime boyun eğmemek´ mesajı verdi. HBB Başkanı Lütfü Savaş birlik ve beraberlik vurgusu yaptı, AKP İlçe Bakanı Ayhan Bodur da terör saldırısını şiddetle kınadı. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de yayımladığı kınama mesajında, “Bu hain saldırıyı gerçekleştiren karanlık,terör odaklarını lanetliyorum” dedi.

AKP Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, “Hain eylemler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır” dedi. Serinyol mevkiinde trafik kontrolu yapan görevli polislere yönelik yapılan terör saldırısını şiddetle lanetlediğini ifade eden Milletvekili Karasayar, “Yüce Mevla´dan aziz şehitlerimize rahmet diliyorum. Başta aziz şehitlerimizin aileleri olmak üzere emniyet teşkilatımıza ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı polis memurumuza yüce Allah´tan acil şifalar niyaz ediyorum. Bu ve buna benzer mesnetsiz hâin eylemler hiç bir zaman amacına ulaşamayacaktır. Ülkemizin ve milletimizin huzurunu hedef alan tüm şer odakları en ağır şekilde karşılığını görecektir” dedi.

Türkoğlu´ndan kınama
AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da yayımladığı mesajında saldırıyı kınadı. Türkoğlu, mesajında, “Serinyol mevkiinde trafik kontrolu yapan görevli polislerimize yönelik hâin terör saldırısını şiddetle lanetliyor, yüce Mevla´dan aziz şehitlerimize rahmet, yaralı polis memurumuza acil şifalar niyaz ediyorum” dedi.

CHP Milletvekilleri: Terör hedefine ulaşamayacak
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Serkan Topal ve Birol Ertem mesajında güvenlik ekiplerine teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonrası çıkan çatışmada şehit düşen polis memurlarından Hayrettin Mennan ve Bayram Bozdoğan´a Allah´tan rahmet ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı polis memuru Samet Kılıçsarı´´ya acil şifa dileğinde bulundu, terör nereden ve hangi terör örgütünden gelirse gelsin, hedeflerine ulaşamayacaklarını vurguladı.

Dingil: Tek ses olmayı sürdüreceğiz
Yaşanan saldırı ve 2 polis memurunun hayatını kaybetmesinden dolayı derin üzüntü içinde olduklarını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, terörü kınadı. Dingil, şunları ifade etti: “Ülkemizin, milletimizin dirliğine, birliğine, beraberliğine; huzuruna, barışına yönelik gölge düşürmek isteyen bu hain saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını herkesin bilmesi gerekir. Terörün dili, dini, ırkı milliyeti ve vatanı yoktur. Millet ve Devlet olarak teröre karşı tek yürek ve tek ses olmaya devam edeceğiz. Milletimizin huzur içinde bir arada yaşama irademize sonuna kadar sahip çıkacağız. Allah milletimizin birlik ve beraberliğine kast edenlere fırsat vermesin.”

Dönmez: Terör barış kentinde can aldı
Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, yayınladığı mesajda “Ulusumuzun başı sağolsun” dedi. saldırının barış kentinde can aldığını ifade eden Av. Dönmez, mesajında, “Şehitlerimize Allah´tan rahmet, Ulusumuza başsağlığı, yaralı polisimize acil şifalar diliyoruz. Ulusumuzun başı sağolsun” dedi.

Yaman: Terörün zehirli filizleri asla kök salamayacak
Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da taziye mesajında, “Terör ile bir yere varmaya çalışanlar, amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Masum insanlara yönelik yapılan her saldırı, insanlık tarihine kara sayfalar eklemekten öteye hiçbir amaca hizmet etmeyecektir. Bu ülkenin mayasında zor günlerde birlik ve beraberlik göstermek, zalime boyun eğmemek vardır. Terörden beslenenler, terörden medet umanlar birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Bu coğrafya barışın ve kardeşliğin coğrafyasıdır. Burada terörün zehirli filizleri asla kök salamayacaktır” ifadesini belirtti.

Başkan Savaş´tan kınama mesajı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kontrol noktasında gerçekleşen, 42 yaşındaki Bayram Bozdoğan ile 44 yaşındaki Hayrettin Mennan´ın şehit düştüğü terör saldırısı için kınama mesajı yayımladı. Başkan Savaş, “Hepimiz çok iyi biliyoruz ki milletimizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışan ve acımasızca saldıralar düzenleyen hainler asla bu kötü emellerine ulaşamayacak ve milletimizin, vatana, bayrağa bağlılığını güçlendirecektir. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, başta yakınları olmak üzere aziz milletimize başsağlığı diler, yaralı polislerimize acil şifalar temenni ederim” açıklamasında bulundu.

Bodur: kardeşliğin kentinde terörü kınıyorum
AKP İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, terörün her türlüsünü kınadığı mesajında terörün bu topraklarda son bulması dileğinde bulundu. Bodur, “Kardeşliğin başkenti Hatayımız´da yaşanan bu terör saldırısını şiddetle kınıyor şehit polislerimize Cenab-ı Zülcelal´den rahmet yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Kimyeci: Hatay´ın huzurunu bozamayacaklar
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, saldırıyı lanetlediği mesajında,
“Gece gündüz demeden şehrimizin, ülkemizin, milletimizin huzuru ve refahı için fedakârca görev yapan polislerimize yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Bu hain saldırıyı gerçekleştiren alçakları güvenlik güçlerimizin en kısa zamanda yakalayacağına olan inancım tamdır. Hiç kimse Antakya´mızın, Hatay´ımızın huzurunu bozamayacaktır” ifadesini belirtti.

Toksoy: Mücadele kararlılıkla sürdürülmeli
Gerçekleşen saldırının terörle mücadelenin korkusuzca, kararlılıkla sürdürülmesinin gereğini ortaya koyduğunu ifade eden Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy da yaptığı yazılı açıklamada, “Bu olayın peşinin bırakılmaması ve bölücü hainlerin bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkarılmalıdır” dedi.

HASİAD´tan başsağlığı mesajı
Hatay sanayici ve İşadamları derneği HASİAD Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Tahsin Kabaali´nin ise mesajı şöyle: “Emniyet güçlerimizi hedef alan bu hain saldırı, hepimizi derinden yaralamış ve üzmüştür. Güvenlik güçlerimizi, insanlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi ve de bütün yurttaşlarımızı hiçbir şekilde ayrım gözetmeksizin hedef seçen terör örgütlerinin gerçekleştirdiği bu hain saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu tür kirli emel ve oyunların bizleri hiçbir zaman birbirimizden ayırmayacağı aksine bizleri birbirine daha da kenetleyeceği ortadadır.”

HESOB: Amaçlarına ulaşamayacaklar
Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları belirtti: “Emniyet mensuplarımıza yönelik gerçekleştirilen hain saldırıyı nefretle kınıyor, terör ile bir yere varmaya çalışanlar, amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Milletimizin, vatana, bayrağa bağlılığını güçlendirecektir.”

Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon da mesajında, şunları ifade etti: “Ebediyetten bu yana gayesinin birlik, beraberlik ve barıştan yana olan Türk Milleti, eli kanlı örgütlerin bu hain ve kalleş saldırılarının amacına ulaşarak kötü sonuçlar doğurmasına izin vermeyecektir. İnanıyorum ki polisimize yönelik yapılan bu terör saldırısı Türkiye´nin terörle mücadele azmini ve çabalarını daha da güçlendirecektir.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22