Gözyaşlarıyla sonsuzluğa uğurlandı

Irak´ın Kuzey´inde düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonu´nda terör örgütüyle çıkan çatışmada 4 silah arkadaşı ilye birlikte şehit olan İskenderunlu Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay (23), dün düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı

GÜNCEL 25.05.2022 17:35:15 0
Gözyaşlarıyla sonsuzluğa uğurlandı

Akın Bodur/İskenderun

Irak´ın Kuzey kesiminde düzenlenen Pençe Kilit Operasyonu´nda terör örgütü üyeleri ile çıkan çatışmada 4 asker ile birlikte şehit olan İskenderunlu Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay (23), düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı. Bican Kapılay´ın şehit olduğu Meluni Dağı kırsalındaki çatışmada, Teğmen Abulkadir Güler, Uzman Çavuşlar Hüseyin Çankaya, Onur Doğan ve Sözleşmeli Er Celal Tekedereli de şehit olmuş, 2 asker de yaralanmıştı.

Önce acı haberi, sonra cenazesi geldi
Aile kökeni Ceyhanlı olan İskenderunlu Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay´ın şehit olduğunun bilgisi, önce acı haber olarak ailesinin oturduğu Modernevler mahallesindeki evlerine geldi, ardından da cenazesi geldi. İskenderun Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin baba evinin önüne, taziye çadırı kurarken, şehidin annesi Sevinç ve babası Erkan Kapılay´ın acısını ise askerler ve kamu yöneticileri ile yakınları ve yurttaşlar da paylaşmaya çalıştı.

Sloganlar arasında sonsuzluğa uğurlandı
İskenderunlu şehit Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay´ın cenazesi, Nihal Atakaş Camiinde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı. Cenaze törenine şehidin annesi Sevinç ve babası Erkan Kapılay ile kardeşleri ve yakınları, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun 39. MMKNZ Piyade Tugay komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Kaymakamvekili Polat Kara, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, kamu kurumlarının müdürleri, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile yurttaşlar katıldı.

Annesi Sevinç´in feryadı: Kuzuuummm
Şehidin babası Erkan ile kardeşleri, şehit Bican Kapılay´ın tabutunu okşayıp, sarılarak ağladı, annesi Sevinç ise 'Kuzuuumm' diye haykırdı.
Şehit Bican Kapılay, dün öğle namazına müteakip Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili´nin kıldırdığı cenaze namazı sonrası Karaağaç Asri Mezarlığındaki şehitliğe 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları arasında uğurlandı. Şehit Bircan´ın cenazesinin ardından dev Türk bayrağı açan yurttaşlar da slogan atarak bir süre yürüdü. Cenaze nedeniyle çok geniş güvenlik önlemi alınırken, Atatürk Bulvarının belli bir bölümü de trafiğe cenaze süresince süre kapatıldı.
İskenderun Kaymakamlığının sosyal iletişim sitesinden yapılan paylaşımda da, 'Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde, terör örgütü mensuplarıyla yaşanan silahlı çatışma sonucunda P. Söz. Er Celal Tekedereli, P. Uzm. Çvş. Onur Doğan, P. Teğmen Abdulkadir Güler, P. Uzm. Çvş. Bican Kapılay ve P. Uzm. Çvş. Hüseyin Cankaya´nın şehadete irtihal ettiğini derin bir teessürle öğrendik. Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah´tan rahmet gani gani niyaz ederken, kederli aileleri başta olmak üzere; Türk Silahlı Kuvvetleri Teşkilatına, tüm silah arkadaşlarına ve necip milletimize sabır ve başsağlığı dileriz' ifadesine yer verildi.
Öte yandan şehit Bican Kapılay için taziye mesajları da yayımlandı. Saadet Partisi (SP) Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde çıkan çatışma sonucunda şehit olan 5 asker için paylaştığı başsağlığı mesajında, 'Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde şehit olan askerlerimizin haberini büyük bir üzüntü ile öğrendik. Askerlerimiz tarihi boyunca, vatanını korumak için her zaman bedenini siper etmiştir, etmeye devam edecektir. Bu uğurda Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışma sonucu şehit olan askerlerimize Allah´tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun' ifadesine yer verdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar da, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde çıkan çatışmada şehit düşen askerler için yayımladığı taziye mesajında, terörün hiçbir zaman amacına ulaşmadığını ve ulaşamayacağını belirtti ve şunlara yer verdi: “Irak´ın kuzeyinde Pençe Kilit operasyonu sürerken; acı bir haber geldi. Meluni Dağı kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Teğmen Abdulkadir Güler, Uzman Çavuş Onur Doğan, Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya ile Sözleşmeli Er Celal Tekedereli´ye Allah´tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Başımız sağolsun.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19