'Güçlü iradenin yönetime gelmesi lazım'

´Millet İttifakı´nın İskenderun Belediye Başkan adayı CHP´li Yılmaz Şahutoğlu, mahalle, esnaf ve işyeri ziyaretini sürdürdü.

SİYASET 28.02.2019 13:20:06 0

Nesrin Geyik/İskenderun

İsmet İnönü Mahallesinde dolmuş şoförleriyle bir araya gelen ve Hatay Milletvekili Suzan Şahin´in de katıldığı ziyarette konuşan Şahutoğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile İskenderun Belediyesinin aynı çatı altında buluşturulmasıyla sorunlara daha hızlı ve kaliteli çözüm üretilebileceğini söyledi. Şahutoğlu, “Şehri yöneten kişi orkestra şefi gibi olmalı. Yetki alanında olmayan işlerde bile arabulucu olarak görev yapmalı. Bu iş sevda işidir. Büyükşehir belediyesi ile aynı çatı altında buluşursak, hizmetleri daha kolay ulaştırma gücümüz olur. Hizmetleri hayata geçirme konusunda da kendi esnafımdan yana pozitif ayrımcılık yaparak hareket edeceğim. Esnafı mağdur edecek bir girişime gönlümüz razı gelmez, buna müsaade de etmeyiz' diye konuştu. Dolmuş şoförlerinin ‘havuz´ konusundaki değerlendirmesi üzerine konuşan milletvekili Şahin, “Büyük şehrin çalışmaları sürüyor. Bu konuda sizlere üç öneri ile geleceğiz. Bireysel, bölgesel ve büyük havuz. Siz hangisini isterseniz o olacak. Büyük havuzu tercih etmeyeceğinizi biliyoruz, bu bölge için mağduriyetlere neden olur. Bunu ortadan kaldırmak için bireysel ya da bölgesel havuz kurulacak. Tüm haklarınızı koruyacak, adil bir çözüm getirilecek, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Sizin taleplerinize göre çözüm üretilecek. Siz istemediğiniz, kabul etmediğiniz, dayatmayla sistem kurmalarına izin vermem” dedi.
Down Sendromlu çocuklar ve aileleriyle +1 Engelsiz Yaşam Derneğinde biraraya gelen Şahutoğlu, sıkıntı ve taleplerini dinledi. Down Kafenin kapatılacağı yönündeki dedikoduların gerçeği yansıtmadığını anlatan Şahutoğlu, ailelerin istekleri doğrultusunda geliştirileceğini belirtti. Şahutoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Belediyeler sosyal alanlar inşa ettikçe, yeni iş alanları kazandırdıkça yeni istihdamlar ortaya çıkartır. İş dünyası ile iyi ilişkiler kurup, bu çocuklara ve tüm gençlere istihdam yaratmanın gayreti içerisinde olacağız. Bizim görevimiz sizin beklentileriniz doğrultusunda hizmet üretmek. İskenderun Belediyesi bünyesinde bu çocukların sosyal gelişimlerine, psikolojik ve fiziksel anlamında destek olacak, ekonomik manada da katkı sağlayacak projeler, hayata geçireceğiz. Sosyal hayata aktif olarak katılmalarını sağlayacak sosyal tesisleri inşa edeceğiz.”
Fil Filtre Fabrikasını ziyaret edip fabrika sahibi Ökkeş Çirkin ve çalışanları ile bir araya gelen Şahutoğlu, 'İskenderun´un dirilme hamlesine ihtiyacı var. Bunun için de güçlü bir iradenin, sağlıklı işleyen mekanizmaların yönetime gelmesi lazım. Hayata geçirilecek projelerle, kentimizi cazibe merkezi haline getirerek yatırımcıların önünü açıp istihdam yaratmanın gayreti içerisinde olacağız' dedi. Şahutoğlu, İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği ile Akdeniz Tüccar ve Sanayici İş Adamları Derneğini de ziyaret etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00