Gül: Yanan orman yeniden ağaçlandırılacak

Belen belediye Başkanı İbrahim Gül, Hatay’a bağlı Belen ilçesinde yaklaşık 250 hektarlık alanda etkili olan orman yangınının ardından yeniden ağaçlandırma çalışması yapacaklarını işgal ve yapılaşmaya izin vermeyeceklerini belirtti

HATAY 24.07.2023 19:01:00 0
Gül: Yanan orman yeniden ağaçlandırılacak

Belen Belediye Başkanı Gül,  250 hektarlık alanı etkileyen 16 Temmuz’daki orman yangınında yanan ağaçların yerine ağaçlandırma çalışma yapacaklarını vurguladı. ‘Yanan alanların imara açılarak rant elde edileceğine yönelik’ paylaşımlar üzerine açıklama yaptığını belirten Başkan Gül, bölgede 2018, 2020 ve 2022 yıllarında yaşanan yangınların ardından yanan alanlarda ağaçlandırma faaliyetinin dışında hiçbir yapı ve imara aykırı iş ve işlemin yapılmadığını kaydetti.

Irmanların korunması ve orman sahaların genişletilmesine yönelik mevzuatı da hatırlatan Başkan Gül, yanıltıcı paylaşımları üzüntüyle karşıladıklarını belirtti.

Gül, yazılı açıklamasında şunları ifade etti:

“Son yaşadığımız Derebahçe, Soğukoluk ve Yapraklı mahallelerimizde etkili olan orman yangınında, devletimizin tüm gücüyle müdahale etmesi ve çalışmaların akabinde böylesine yanıltıcı paylaşımlar yapılması “Orman yangınıyla mücadele vatan savunmasıdır – Yeşil Vatan – 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” diyen ve yanan alanların yeşertilmesinde dünya dördüncüsü, Avrupa birincisi olan ülkemizde, yanan alanların tamamının yeşertilmesi de devlet olarak en asli görev olarak addedilmektedir. Kıymetli vatandaşlarımız; böylesine yalan ve yanıltıcı haberlerle algı oluşturmaya çalışan kişilerin paylaşımlarına lütfen itibar etmemeniz ve gerekli mercilere bildirmenizi önemle rica ediyorum. Göreve geldiğimizden günden bu güne Belen Belediyesi olarak yeniden ağaçlandırma ve yanan alanların bir karışına bile dokundurtmadan, işgal ve yapılaşmaya asla izin vermeden çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğimizi, önemle belirtmek isterim.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19