Gülçin, Böke ve Açıkel CHP PM´de

Cumhuriyet Halk Partisi´nin (CHP) hafta sonu yapılan 36. kurultayında Hatay´dan pparti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kuruluna aday olanların sayısı yüksek oldu, ancak kazananlar arasında Hatay´dan üç isim yer aldı.

SİYASET 6.02.2018 10:05:53 0
Gülçin, Böke ve Açıkel CHP PM´de

Akın Bodur/İskenderun

1.266 delegenin oy hakkının bulunduğu CHP´nin kurultayında, Hatay 20 kurultay delegesi ve 4 milletvekili ile temsil edilmişti. Kurultayda, delegelerinin 790 oyunu alan Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçilirken, genel başkan adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise 447 delegenin oyunu almıştı. Seçimde kayıtlı 1.266 delegenin 1.253´ü oy kullandı ve 1.237 oy geçerli sayılmıştı.

Gülçin, Böke ve Acıkel PM´de
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun anahtar listesinde yer alan Kırıkhanlı Gülçin Timur, 488 kişinin aday olduğu Parti Meclisine seçilen 52 isimden birisi oldu. CHP Kırıkhan Gençlik Kolları İlçe Sekreterliği görevini yürüten Gülçin Timur, Parti Meclisinde 199 numara ile aday oldu. Çarşaf liste yöntemiyle yapılan seçimde Parti Meclisi seçiminde Gülçin Timur ise 354 delegenin, Hataylı olan İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke de 687 delegenin oynu aldı ve PM´ye girdi.
CHP PM´nin Bilim Yönetim ve Kültür Platformu´ndan da PM´ye giren Hataylı Prof. Dr. Fethi Açıkel oldu.
Gülçin Timur´un, Hatay Milletvekili Birol Ertem´in destiğini aldığı, CHP Kırıkhan İlçe Başkanı Hüseyin Hirfanoğlu´nun da kurultay´da Gülçin için oy desteği istediği belirtildi. Milletvekili Ertem, kurultay sonrası sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımda, '36. Olağan Kurultayımızda Gülçin Timur 354 oy alarak Parti Meclisine seçilmiştir. Kendisine bu yeni görevinde üstün başarılar dilerim. Memleketimize ve partimize hayırlı olsun' ifadesini kullandı.

C. Kıranlıoğlu: CHP PM´ye aday olmadım
Cevdet Kıranlıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi´nin (CHP) hafta sonu yapılan 36. olağan kurultayında CHP parti Meclisine aday olmadığını açıkladı. Gazetemizin dünkü nüshasında yer alan 'CHP PM´ye Hatay´dan 9 aday' başlıkla haberde CHP Parti Meclisine (PM) aday olduğunu kurultaya katılan İskenderun CHP´nin bir yöneticisini ifade etmişti. Kıranlıoğlu, dün telefonla yaptığı açıklamada, 'CHP Parti Meclisi´n aday olmadım. Uzun süredir Ümit Kocasakal´ın ekibinde çalışıyorum. Ve CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan ilk kişi de Kocasakal olmuştur. Kocasakal aday olmayınca, iki ayrı grubun ´iki isim verin, o isimleri PM´ye yazalım´ önerisi kabul edilmedi. Ve Kocasakal´ın listesinden kimse aday olmadı. Kocasakal CHP Genel başkan adayı olsaydı, onun listesinden PM´ye aday olacaktım. Ama Ümit Kocasakal aday olmayınca, grubumuzdan kimse CHP PM´ye aday olmadı' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23