Güler, AKP´nin HBB adayı

Erdoğan dün partisinin TBMM Grup toplantısında açıkladı

GÜNCEL 28.11.2018 10:34:34 0
Güler, AKP´nin HBB adayı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Meclis Grup toplantısında dün, aralarında Hatay, Ankara ve İzmir´in de bulunduğu 20 ilin belediye başkan adayını açıkladı. AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisi AKP´nin Hatay Büyükşehir belediyesi adayı olarak AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler´i gösterdi.

Akın Bodur/İskenderun
AKP´nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı, partinin Hatay İl Başkanı İbrahim Güler oldu. 42 yaşında, evli ve 5 çocuk babası olan Güler, Gazi Üniversitesi Ankara Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesinden mezun olduktan sonra bir süre öğretmenlik yaptı. Güler, lojistik ve deniz işletmeciliği yapıyor. Antakya Belediye Meclisi üyeliği görevinde de bulunan İbrahim Güler, partisi AKP´nin Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak dün AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM Meclis Grup toplantısında açıklandı. Erdoğan, partisi AKP´nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak İbrahim Güler´i açıklarken, yanında adayı Güler ve Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin şanverdi ve Sabahat Çelik de bulundu.

Erdoğan: Hatay adayı İbrahim Güler
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında dün yaptığı konuşmada, aralarında Hatay, Ankara ve İzmir´in de bulunduğu 20 ilin belediye başkan adayını açıkladı. AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisi AKP´nin grup toplantısında açıkladığı 20 ilin belediye başkan adayları şöyle:
Afyonkarahisar: Mehmet Zeybek
Ankara: Mehmet Özhaseki
Balıkesir: Yücel Yılmaz
Bingöl: Erdal Arıkan
Çanakkale: Ayhan Gider
Çankırı: Hüseyin Boz
Çorum: Halil İbrahim Aşgın
Eskişehir: Burhan Sakallı
Hatay: İbrahim Güler
İzmir: Nihat Zeybekci
Karaman: Mahmut Sami Şahin
Konya: Uğur İbrahim Altay
Mardin: Mehmet Vecdi Kahraman
Muş: Feyat Asya
Sakarya: Ekrem Yüce
Sivas: Hilmi Bilgin
Tokat: Eyüp Eroğlu
Trabzon: Murat Zorluoğlu
Uşak: Mehmet Çakın
Yozgat: Celal Köse.

Seçim manifestosu gelecek ay açıklanacak
Ekonomi, dış politika ve yerel seçimlere ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, Mart 2018 seçimlerine yönelik partisinin çıkaracağı adaylar hakkında şunları söyledi: 'Geçtiğimiz cumartesi 40 belediye başkan adayını paylaştık. 20 adet büyükşehir ve il belediye başkanımızın ismini kamuoyuna açıklayacağız. Ardından MGK toplantımıza başkanlık edip değerlendirme yapıp önemli kararlar alacağız. Güney Amerika dönüşü kalan adaylarımızı, ilçe ve belde adaylarımızı açıklayacağız' dedi.
Partisinin seçim manifestosunu önümüzdeki ay ilan edeceklerini belirten Erdoğan, 20 ilin adayını açıkladığı AKP Meclis GrupToplantısında şunları söyledi: 'Seçim manifestomuzu önümüzdeki ay ilan edeceğiz. 2019´da gönül belediyeciliğimizi ifade eden bir vizyonla milletimizin karşısına çıkacağız. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Ana muhalefet gibi yalanlarla değil. Belediye hizmetinin manisi olmaz. telefonu çaldığında açılmayan bir belediye başkanının başarılı olması mümkün değildir. Bu ana muhalefet rahatsız oluyor söyleyince. İstanbul´a belediye başkanı olduğumda muslukları akmayan İstanbul´u CHP´den almıştım. Gazetelerin maske dağıttığı İstanbul´u CHP´den almıştım. Neden rahatsız oluyorsun, bunları konuşmayacak mıyız? Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız. Partimde de bu tür arkadaşlar varsa kusura bakmasından onlarla yürümeyiz. Bu işleri yapamayan belediye başkanı koltuğun işgalcisidir... CHP büyükşehirlerde AK Parti´nin adaylarını açıklamasını bekliyor. Ona göre aday açıklayacakmış, çünkü mihenk taşı AK Parti de onun için. İşte biz bugünle birlikte 60 büyükşehir ve il başkan adayımızı açıklamış oluyoruz. Buradan CHP yönetimine bir ödev veriyorum. Bu 60 kişilik listeyi önlerine alsınlar, hepsine göre karşılarına isim koysunlar. CHP´ye gönül veren seçmen kardeşlerime diyorum ki; gelin 31 Mart´ta bu köhne zihniyete son verin.'
AKP´li bazı çevreler Güler´in aday olarak açıklanması sonrası sosyal medyada yaptığı değerlendirmede, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın emaneti, başımızın tacıdır. Hatay´ıa hayırlı ve uğurlu olsun. Hatay´ın makus talihi değişecek, güler yüzlü bir AK belediyecilik gelecek' ve 'Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayımız İl Başkanımız İbrahim Güler Bey olmuştur. Tüm ilçelerimizle birlikte HBB´yi de birlik ve beraberlik içerisinde alacağız İnşallah' değerlendirmesini yaptı. Bazı çevreler ise AKP adayı Güler´in CHP´nin HBB adayı olması beklenen Lütfü Savaş´a göre daha zayıf olduğu yorumunu yaptı. Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu da İbrahim Güler´in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını kutladı. Vurucu, 'Adaylığının açıklanması İbrahim Güler kardeşim ve bizler için onur ve gurur verici bir durumdur. Yıllarca bu kutlu dava uğruna milleti için hizmet vermiş ve partimiz için canla başla çalışmış olan en doğru isimlerden biri olduğuna canı gönülden inanıyorum. Bu seçim maratonundan muvaffak olarak çıkacağına inanarak, ilimiz için doğru, dürüst ve demokrasiden ödün vermeden refaha ulaşmış daha güzel bir Hatay için çabalayıp çalışacağından tek şüphe duymuyorum. Milletin gücünü arkasına almış ve davasını her zaman zaferlerle taçlandırmış bir siyasi partinin yereldeki en önemli kolu olacak olan Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının İbrahim Güler kardeşime hayırlara vesile olmasını diliyor ve her zaman arkasında olduğumuzu belirtmek istiyorum' açıklamasını yaptı.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00