Gümrük için kimya laboratuvarı istedi

Gümrük Müşavirleri Derneği İskenderun Temsilcisi Şenol Akyıldız, İskenderun´da gümrükleme konusunda en büyük ihtiyacın Gümrük Kimya laboratuvarı olduğunu belirtti.

GÜNCEL 30.05.2018 10:15:41 0
Gümrük için kimya laboratuvarı istedi

İskenderun/SES

Limakport Kurumsal İlişkiler Müdürü Abdullah Karaturna ve Limakport Gümrük şefi Kahraman Yeniçeri ile birlikte İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine gerçekleştirilen kutlama ziyaretinde Şenol Akyıldız, İskenderun´da bir kimya laboratuvarının olmamasının zaman ve maliyet kayıplarına dikkat çekti.
elektronik ortamda beyanname ve gümrük işlemleri ile ilgili karşılıklı fikir alış verişinde bulunulan ziyarette, Akyıldız, İskenderun´da gümrükleme konusunda en büyük ihtiyacın Gümrük Kimya laboratuvarı olduğunu belirterek, “Tarım İl Müdürlüğünün Antakya da olması, Kimya laboratuvarının Mersin´de olması Bölge Müdürlüğünün İskenderun´da olması, firmalarımız açısında hem zaman kaybı hem de maliyet oluşturmaktadır. Antakya Mustafa Kemal Üniversitesinde Kimyasal laboratuvarın olmasına rağmen, bu hizmetlerin İskenderun´da olması lazım. Bu konuda gerekli girişimlerin yapılması lazım. İskenderun´a kurulacak bir Kimyasal laboratuvarın yurt dışına ithalat ihracat yapan firmalarımızın işlerini kolaylaştıracağı gibi, bölgemiz ekonomisi için de son derece faydalı olacağı kanısındayız. Bu konuda çalışmalar yapılması gerekir” diye konuştu.

Gümrük müşavirleri sıkıntılı
İskenderun ve bölgede faaliyet gösteren gümrük müşavirleri, limana giriş-çıkışlarda gümrükten kaynaklanan nedenlerle sorun yaşadıklarını bunun da işlerini ve limana yük gelmesini olumsuz etkilediğini savundu. Bugün Gümrük Müdürlüğü yetkilileri ile görüşüp, sorunlarını aktaracaklarını ve çözüm alamamaları halinde konuyu Hatay Valiliği ile ilgili birimlere ileteceklerini belirten gümrük müşavirleri, liman yönetiminin de aynı durumdan şikayetçi olduğunu, yaşanan sıkıntılar nedeniyle limana gelen yüklerin başka bölgelere götürüldüğünü öne sürdü. Yaşanan şikayetler arasında herhangi bir nedenle ifade verenlerin limana girişine izin verilmediği, limana giriş-çıkışlarda sorun yaşandığını, limana gelen yüklerin alıcısı konumunda bulunan müşterilerine gelen malları görme izni verilmesinde sorun yaşandığı da sıralandı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04