'Gün geçtikçe daha çok özlüyorum'

Gezi direnişi sırasında Eskişehir´de 2 Haziran 2013´te sopalarla dövüldükten sonra beyin kanaması geçiren ve 38 günlük yaşam mücadelesinin ardından 10 Temmuz´da yaşamını yitiren 19 yaşındaki Hataylı üniversite öğrencisi Ali İsma

GÜNCEL 12.07.2018 10:49:50 0

Akın Bodur/Antakya

Babanın acı hazırlığı

Defne´nin Ekinci mahallesi mezarlığındaki anma töreni öncesi Ali İsmail´in babası Şahap, kabirdeki oğlunun hafif silinmiş olan resmini boya ile çizdi ve mezarda temizlik yaptı. Şahap Korkmaz´a, Ali İsmail´in kuzeni Oktay ve arkadaşı da yardım etti.

İlk anma mezar başında
Ekinci mahallesi mezarlığındaki anma törenine CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Ali İsmail´in annesi Emel, babası Şahap, ablaları Melike ve Aylin, abisi Gürkan Korkmaz da katıldı. Hatay Milletvekili Güzelmansur, Ali İsmail´in mezarı başında Kuran-ı Kerim okudu ve katılanlarla birlikte onun ruhu için dua etti. Anne Emel korkmaz, oğlu ile mezarında konuştu ve 'Seni çok özledim Annem, Alim. Gün geçtikçe daha çok özlüyorum' dedi. babası Şahap korkmaz ise oğlunun ölmediğini ve yaşadığını belirterek, 'Biz yaşadıkça, sizler var oldukça o da yaşayacak. Çünko o kötü bir şey, utanılacak bir şey yapmadı. Biz değil, onu öldürenler utansın' diye konuştu. Abisi Gürkan korkmaz da katılanlara yönelik yaptığı konuşmada şunları söyledi' İyi ki varsınız, buradasınız. Biz, sizin varsınız diye beş yıldır bu acıya katlanıyoruz.'
Ali İsmail´in hayallerini gerçekleştirecğini belirten katılanlar ise aileye taziye dileklerini iletti.

Güzelmansur: Yaşatamadık ama unutmayacağız
TBMM´de gerçekleştirilen yemin töreninin ardından seçim bölgesi Hatay´da çalışmalarına başlayan Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 10 Temmuz 2013 tarihinde yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz´ın annesi Emel ve babası Şahap´a başsağlığı dileğini iletti. Hatay Milletvekili Güzelmansur, “Ali İsmail Korkmaz´ın tek isteği demokrasinin gelişmesi, özgürlüklerin genişlemesi ve temel insan haklarının yerleşmesiydi. 19 yaşında karanlık zihniyetler tarafından katledildi. Seni yaşatamadık ama unutturmayacağız ve mücadeleni sonuna kadar sürdüreceğiz' değerlendirmesini yaptı.

Anma gecesi de düzenlendi
Ali İsmail Korkmaz´ın hayallerini yaşama geçirmek için ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından düzenlenen Ali İsmail Korkmaz Anma Gecesi de dün Defne´de yapıldı. Sümerler Amfi Tiyatrodaki anma gecesinde ALİKEV Müzik Topluluğu ile Ozbi ve Gülce Duru sahne aldı.

 


“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29