Güngör, yeniden şube başkanı

Öz Çelik İş Sendikası İskenderun şubesi yeni yönetimini belirledi

GÜNCEL 16.01.2022 22:22:28 0
Güngör, yeniden şube başkanı

 

Öz Çelik İş Sendikası yaptığı genel kurulla yeni yönetimini belirledi. Sendikanın mevcut başkanı Mehmet Güngör, genel kurulda yeniden şube başkanı seçildi. Güngör başkanlığındaki Öz Çelik İş Sendikası İskenderun Şube yönetimi şu isimlerden oluştu: Gökhan İpekten (şube sekreteri), Veysel Yayla (şube mali sekreteri), İsmail Özden (şube teşkilatlandırma sekreteri), Rıfat Yılmaz (şube eğitim sekreteri).

Özden, listeyi deldi

Çarşaf liste olarak yapılan seçimde Güngör´ün karşısındaki ekiple yönetime aday olan İsmail Özden, mevcut yönetimin listesini delerek, yönetime girdi. Özden, YK adaylarından Erkan Demir´i eleyerek, listeye girdi. Özden, Hakan Karakoca´nın ekibinden aday oldu.

Başkan adayı Karakoca ´konuşturulmadı´

Sendikayı seçime götüren yönetimin üyesi olup, kongrede başkan adayı olan ve delege olarak salonda bulunan Hakan Karakoca, genel kurulda ´başkan adayı´ olarak konuşma yapmak istedi, ancak divanın yaptırdığı oylama üzerine konuşma yapmasına izin verilmedi. Sendikanın genel kurulunda ilk kez bir başkan adayının konuşmasına izin verilmemiş olduğu savunuldu.

Kim ne kadar oy aldı?

Öz Çelik İş Sendikası İskenderun Şube kongresinde başkan adayları Mehmet Güngör 102, Hakan Karakoca 33 oy aldı.

Şube sekreterliğine aday Gökhan İpekten 91 oy alırken ikinci aday Erkan Demir´e 53 oy çıktı. Diğer adayların oyları ise şöyle: Veysel Yayla 91, Rıfat Yılmaz 82, İsmail Özden 77, Orhan Elmas 47, Ender Keser 33, Rıza Özbal 14, Ender Aslan 5, İbrahim Sağır 7.

İskenderun´daki Ramada Otelde yapılan kongreye, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, sendikanın genel başkanı Yunus Değirmenci ve yönetimi, kentteki bazı siyasi parti ve sendikalar ile meslek odalarının yöneticileri de katıldı. Yapılan seçimlerde Güngör yeniden sendikanın şube başkanlığı görevine getirilirken, yönetim kurulu ile üst kurul delegeleri de belirlendi.

Güngör´den ´desteğe teşekkür´

Kongrede konuşan Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Güngör, destek verenlere teşekkür etti. Güngör, seçim öncesinde yaptığı açıklamada da, 'Boş vaatler ile gelmediğimiz bu görevlere bugün de birlik, beraberlik ve vizyoner bir sendikacılık için talibiz. Bu bölgenin fabrikalarında görev yapan emekçi kardeşlerimizin haklarını geliştirmekten, ekmeğimizi büyütmekten, beraberlik ve huzur ortamını temin etmekten ve teşkilatımızı daha büyük hedeflere taşımaktan başka gündemimiz olmayacaktır. Bunların temini için tüm emekçi kardeşlerimizle birlikte Hak-İş konfederasyonumuz ve Öz Çelik-Sendikasının belirlediği çizgide inançla ve kararlılıkla yürümeyi sorumluluğumuzun bir parçası olarak görmekteyiz. Her başlangıcın bir imkan oluşturacağından hareketle şube seçimlerinin birçok fırsatı da beraberinde getireceğini unutmayalım. Birlik ve beraberlik içinde yürüttüğümüz hak mücadelemiz iş yerlerimizin çalışma barışı içinde büyümesine katkı sağlayacaktır. Büyüyen işyerleri bölgemizin kalkınmasına ve gençlere iş imkanı sağlamasının yolunu açacaktır. Birlik ve beraberlik ile güçlü yönetim hem sendikamızı hem de konfederasyonumuzu emek hareketi içinde hak ettiği yere taşıyacaktır' değerlendirmesini yaptı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07