Gurbetçileri görüştüler

Suudi Arabistan´daki gurbetçiler, Hatay Milletvekilleri Şanverdi, Topal, Yayman ile Güzelmansur´un takibinde

DÜNYA 11.06.2020 07:00:04 0
Gurbetçileri görüştüler

AKP Hatay Milletvekilleri Hüseyin Şanverdi, Hüseyin Yayman ve CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nu ziyaret ederek koronavirüs nedeniyle dönemeyen gurbetçilerin sıkıntılarını iletti. Milletvekili Güzelmansur da rahatsızlanan iki gurbetçinin ambulans uçakla dönüşü ile bir gurbetçinin cenazesinin taşınmasıyla ilgili temasların sonuç verdiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşmeyi paylaşan Hatay milletvekili Hüseyin Şanverdi, şu açıklamayı yaptı: “Koronavirüs nedeniyle yurtdışında mahsur kalan vatandaşlarımızın ülkemize dönmeleri için Dışişleri Bakanlığımız ile irtibat halinde olduk ve binlerce hemşehrimizin memlekete kavuşmalarına vesile olduk. Bizlere ulaşan her vatandaşımızı tek tek dinleyip sıkıntılarını gidermeye çalıştık. Bugün de başta Suudi Arabistan´da olmak üzere yurtdışında olup ülkeye dönmek isteyen vatandaşlarımızın durumlarını görüşmek, gurbetçilerimizin sıkıntılarını iletmek üzere AK Parti, MHP ve CHP Hatay Milletvekilleri adına AK Parti Milletvekili Hüseyin YAYMAN ve CHP Hatay Milletvekili Serkan TOPAL ile birlikte Dışişleri Bakanımızı ziyaret ettik. Sayın Bakanımız, yurtdışındaki vatandaşlarımızın getirilmesi için süreci resmen başlattılar. İlk etapta birkaç gün içerisinde Suudi Arabistan´a uçak gönderilerek oradaki vatandaşlarımızın Hatay´a dönmeleri sağlanacak. İlerleyen günlerde ise diğer ülkelerdeki vatandaşlarımızın ülkeye dönmeleri için süreç işletilmeye devam edecek.”

Güzelmansur: Ambulans uçakla dönecekler

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da iki hastanın Suudi Arabistan´dan dönüşünün gün içinde beklendiğini duyurdu. Güzelmansur, Suudi Arabistan´da hastalanan Zeynel Nehir ve Mithat Sürmeli´nin ambulans uçakla yurda dönüşünün sağlanacağını kaydetti.
Suudi Arabistan´da vefat eden Umut Arpacı´nın da cenazesin 2-3 gün içinde getirileceğini kaydeden Güzelmarsur, TBMM Dışişleri Komisyonu ve TBMM Yurtdışı Türkler Akraba Topluluklar Alt Komisyonu´nun bir üyesi olarak Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Büyükelçilik ile görüşmeleri sürdürdüğünü ifade etti. Güzelmansur, şu açıklamayı yaptı: “Sağlık Bakanlığına ve Dışişleri Bakanlığımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Suudi Arabistan´dan yurda dönmek için bekleyen hemşehrilerimin çok büyük olasılıkla haftaya tahliye uçuşları gerçekleştirilecektir. Bunun için gereken tüm çalışmaları yapıyorum. Hemşerilerimin ekonomik olarak dayanacak gücü kalmamıştır. Sağlık açısından endişeleri bulunmaktadır. Yaşanan sıkıntıların geçmesi ve bu zor günlerin sona ermesi için mücadele veriyorum. Hemşerilerimin ülkemize dönmesi için elimden gelen herşeyi yapmaya devam edeceğim.”


Anahtar Kelimeler: Gurbetçileri görüştüler

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23