'Gururu sokağa çıkanlara, acısı bizlere kaldı'

Antakya´da, 03 Haziran akşamı gezi protestolarında ilk yaşamını yitiren kişi olan 23 yaşındaki Antakyalı Abdullah Cömert´in babası Edip Cömert, adaletin sağlanmadığını ve sağlanmasını istediklerini ifade etti.

GÜNCEL 29.05.2018 10:52:49 0

Akın Bodur/İskenderun

Cömert, hafta sonu Antakya´daki mezarı başında anılacak. Anma törenine ilişkin açıklama ailesi tarafından daha sonra yapılacak.
Ali İsmail´in öldürüldüğü Eskişehir´de 02 Haziran Cumartesi günü ´Ali İsmail Korkmaz 4. Yaşam Ödülü´nü verecek. ALİKEV ile Eskişehir´deki sivil toplum ve meslek kuruluşlarının işbirliğiyle Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde saat 18.00´da düzenlenecek törende, ödüller, gazeteci Ahmet Şık ve TTB merkez konseyine verilecek. Saat 16.00´da da Ali İsmail´in öldüğü yer olan Sanayi Sokaka karanfil bırakılıp, açıklama yapılacak.

Baba Cömert: Adalet sağlanmadı
Beş yıl önce, 03 Haziran akşamında Antakya´daki gezi protestolarında ilk yaşamını yitiren kişi olan 23 yaşındaki Antakyalı Abdullah Cömert´in babası Edip Cömert, adaletin sağlanmadığını ve sağlanmasını istediklerini ifade etti. Oğlu Abdullah Cömert´in katıl zanlısı olarak yargılanan polisin cezasının düşülmesinin istendiğini anımsatan baba Cömert, 'Pekçok haksızlığa uğruyoruz. Artık adalet istiyoruz. Önce davayı süründürdüler şimdi de cezayı indirmek istiyorlar' diye konuştu.
Ülkede kanunların işlemediğini belirten Edip Cömert, 'Kanun manun yok. Kendi kafalarına göre uyguluyorlar, her şeyi. Ama bu davayı biz kazanacağız. belki Türkiye´de kazanamayacağız ama davanın peşini bırakmayacağız ve Avrupa´da kazanacağız. Ve belki de Türkiye, bu ülkenin garibanlarının parasını ödemeye mahkum olacak. Biz davanın peşini bırakmayacağız' dedi. Yönetenlerin müslümanlıkla alakasının olmadığını savunan baba Cömert, 'Hep bizler haksızlığa uğruyoruz. Bu Ramazan ayında hep dua ediyorum. Haksızlık yapanların cezalandırılması için. Bu ayda yapılan dualar kabul olur, ben inanıyorum ki ettiğim dualar da kabul olacak' değerlendirmesini yaptı.
Beş yıllık sürecin kendileri için çok zor geçtiğini anlatan Edip Cömert, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Her gün ağlıyoruz, her gün kahroluyoruz. Yemeği yarıda bırakıp, kalkıp ağlıyoruz. Abdullah´ın annesi Hatice Cömert daha da kötü. Artık oğlu Abdullah yok ama birkaç hastalığı var. her gün hastanedeyiz... '
Edip Cömert, 'Bir insanın suçu olur, cezalandırılır, belki de öldürülür. Ama Abdullah´ın, bu çocukların suçu neydi? Suçsuz yere öldürüldü oğlumuz. Ve onran sonra da adalet sağlanmadı. Adalet yok. Bir kişi konuşuyor, 80 milyon susuyor. Ama bu seçim onların sonu olacak, inşallah. Ramazan ayında bunun için de dua ediyorum' dedi.
Cömert´in abisi Adnan Cömert de 'Gezi protestolarının gururu sokağa çıkanlara, acıları da bize kaldı, gezi ailelerine kaldı. Adalet de sağlanamadı. Yargıyla siyasiler beraber hareket etti' değerlendirmesini yaptı.

Emsal Atakan: Adalet sağlanırsa, huzur, barış olur
Gezi olaylarında Antakya´da yaşamını yitiren Ahmet Atakan´ın annesi Emsal Atakan, gün geçtikçe acıların büyüdüğünü söyledi. Anne Emsal Atakan, gazetemize yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: 'Gün geçtikçe acımız büyüyor. Biz halen adalet arayışındayız. Bizim çocuklar sokağa çıktı ama sadece onlar çıkmadı sokağa. Neredeyse ülkenin 80 ilinde insanlar sokağa çıktı, özgürlük adelet istedi ve bizim çocuklarmız katledildi. Aradan beş yıl geçmesine rağmen halen adalet sağlanmadı, sağlanamadı. Bunun acısını daha çok hisssediyoruz; üzülüyor, ağlıyoruz, ´başka çocuklar ölmesin´ diyoruz.'
Bir anne olarak kelimelerin boğazına düğümlendiğini ifade eden Emsal Atakan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Çocuklarımızın caddeye, sokağa çıktığı dönemde tek amacı, istedikleri tek şey, özgürlük, adalet ve savaşın olmamasıydı. Ülkede adelet olursa, inanın zaten huzur ve barış gelir. Bunun mücedelesini verildi. Adalet istendi. Bizler başka çocuklar ölmesin, öldürülmesin, dedik ama kim ne dediyse hemen içeri aldılar, hapisyanaler doldu, baskılar arttı. Bu gidişatla her şey kötüye gitiyor. OHAL var ve bu ortamda seçime gidiliyor. İnsanlar baskıyla susturulmuş durumda. Bir öfke patlamasından korkuyorum olursa da hiç şaşırmam, çünkü artık hepimiz, insanlar öfke dolu ve hepimizin isteği adaletin biran önce sağlanması, demokrasi, özgürlük ve barışa kavuşulmasıdır. Gezi olaylarının üzerinden beş yıl geçti. Çocuklarımız katledildi yetmedi, biz bu sürede yollarda sürüldük ve bu bizlere daha çok acı verdi, daha büyük acılar yaşattılar bize. Böyle olmaması gerekiyor. Şimdi birileri çıkmış ve ´herkes memnun´ diyor. Hatay´da yaşıyorum. Buraya bakıldığında, böyle görmüyorum. Buraya insanları getirdiler ve haklarımızı da ellerimizden aldılar, artık bizim önceliğimiz yok, öncelik onların. Biran önce adalet istiyoruz ve adaletin sağlamasını istiyoruz. Adalet sağlanırsa, barış, huzur, her şey olur.'

Ali İsmail ödülü şık ve TTB´ye
Eskişehir´de sopalarla dövülen ve daha sonra kaldırılıdı hastanede yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz´ın abisi Gürkan Korkmaz da, gezinin halen sürdüğünü söyledi. Gezinin yıldönümüne ilişkin Antakya ve Hatay´da bir etkinlik düzenlemeyeceklerini ifade eden ve Ali İsmal´in anısını yaşatmük üzere ailesi tarafından kurulan ALİKEV´in YK üyesi olan abi Korkmaz, 'Biz, gezi olayları, onlara ilişkin paylaşımlarımızdan gurur duyuyoruz, sahipleniyoruz ama hükümet beş sene öncesini inkar ediyor ve tüm paylaşımlarını silme çabasında. Biz inandımız şeylere göre hareket ediyorduk, onlar günlük siyasete göre. Gezi beş yaşında ve o ruh hala devam ediyor. Gezi bizim onurumuzdur' dedi.
Korkmaz, Ali İsmail Korkmaz 4. Yaşam Ödülünün de Eskişehir´de düzenlenecek törenle gazeteci Ahmet Şık ve TTB merkez konseyine verileceğini açıkladı.

Cömert, Korkmaz ve Atakan anıldı
CHP İskenderun ilçe örgütü de gezi olaylarının yıldönümü olan dün yaptığı aday tanıtım toplantısında gezi protestolarında yaşamını yitiren Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan´ı bir dakikalık saygı duruşu ile andı.
CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, gezi olaylarınıda yaşamını yitirenler arasında bulunan Hataylı Atakan, Korkmaz ve Cömert için saygı duruşunda bulunmaya çağırdı. Saygı duruşu ve sonrası başlayan toplantıda konuşan CHP Hatay Milletvekili ikinci sıra adayı Suzan Şahin de 'Cömert, Atakan ve Korkmaz´ın demokrasi uğruna öldüğünü unutmamamız lazım. Onlar, biz özgür, eşit yaşayalım diye öldüler. Ama aslında onlar ölmedi, kalbimizde yaşıyor. Onlar birer yıldız. Onlara, demokrasi şehitlerine borcumuz var' dedi.

/resimler/2018-5/29/1110026327345.jpg


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00