Güven: Arsuz için inançlı ve iddialıyız

CHP´nin Arsuz adayı Güven, kent halkıyla ‘yerinde´ yönetimle Arsuz´u gerçekleştirecekleri yatırımlarla büyüyen ve geleceğe güvenle bakan bir kent haline getireceklerine söz verdi, halkın karar süreçlerinde yeralacağını bir yönetim

SİYASET 2.03.2019 10:45:46 0
Güven: Arsuz için inançlı ve iddialıyız

Millet İttifakı Arsuz Belediye Başkan adayı CHP´li Dr. Asaf Güven, Arsuz Seçim Koordinasyon Merkezi´nin açılında kent hal-kıyla ‘yerinde´ yönetimle Arsuz´u gerçekleştirecekleri yatırımlarla büyüyen ve geleceğe güvenle bakan bir kent haline getireceklerine söz verdi, halkın karar süreçlerinde yeralacağını bir yönetim uygulamasının hayata geçirileceğini belirtti. Arsuz´da TCDD Kampı Karşısı´nda oluşturulan ve açık hava mitingine dönüşen Seçim Koordinasyon Merkezi´nin açılışı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Milletvekili Suzan Şahin, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, İyi Parti Arsuz İlçe Bakanı Kamil Kubat, Arsuz Belediye Başkan aday adayları, muhtarlar, STK temsilcileri, kanaat önderleri, meclis üyeleri ve adayları, partililerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Arsuz´un beş yıl için güvenle teslim edileceği bir seçime doğru ilerlediklerini belirterek bu seçimde Arsuz´u, beş yıllık plan ve projelerle çağdaş bir kent haline getirecek bir idareye teslim edeceklerini söyleyen CHP´li başkan adayı Dr. Asaf Güven, seçmenle- rine şöyle seslendi: “Biliyoruz ki; Arsuz Türkiye´nin hatta dünyanın önemli tarım, turizm merkezlerin- den bir tanesidir. Geçmişte de böyleydi bundan sonrada böyle olacak. Sizin, bizlere sevginiz, güveniniz ve desteğiniz devam ettiği sürece, sizlerle birlikte Arsuz´a yapacağımız yatırımlarla ilçemizi büyüyen ve geleceğe güvenle bakan bir kent haline getireceğimize sizlere söz veriyorum. İnanıyorum ki; birlikte aşamayacağımız hiçbir şey yok. Hep beraber, küçüğü büyüğü, yaşlısı genciyle omuz omuza vererek Arsuz için, geleceğimiz için çalışacağız. Bu konuda oldukça iddialı ve inançlıyız.”

“Kenetlenerek yürüyeceğiz”

Adaylığıyla birlikte yöneltilen eleştirileri de cevaplayan ve ‘Arsuz için birlikte yürüme zamanı´ mesajı veren Dr. Güven, konuş- masını şöyle sürdürdü: “Daha önce de belediye başkanlığı yaptım. Bununla ilgili bazı arkadaşlarım ve dostlarım beni eleştirecek birşeyler bulamadılar, ‘Başkanlığı bıraktı, gitti´ dediler. Beni eleştirenlere soruyorum; 11,5 yıl Madenli Bele- diye başkanlığı yaptım. Nereye kaçtık? Ne yaptık? Bilenler neler yaptığımızı çok iyi biliyor. Biz, kaldığımız yerden devam etmeye geliyoruz. Bizim, masal dinlemeye hiç zamanımız yok! Biz yolumuza güçlü adımlarla devam edeceğiz ve bu yolda halkımızla birlikte, her geçen gün daha da büyüyerek ve kenetlenerek yürüyeceğiz.”

Savaş: Hatay´da seçimi ittifak alacak

Hatay´da seçimi Millet İttifakı´nın alacağını, altyapı ile birlikte Arsuz´da ihtiyaç du- yulan yatırımların kendileri döneminde baylatıldığını anlatan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 5 yıl boyunca Nazım Culha ile birlikte hizmet yürüttüklerini, Arsuz´da bir nöbet değişiminin yaşandığını ve geri kalan hizmetleri Dr. Asaf Güven ile birlikte yürüteceklerini söyledi. Savaş, şöyle konuştu: “İlçemizin ihtiyacı olan 4 köprüyü de yaptık. Bununla beraber halkımıza sosyal 8 tane sosyal tesis yaptık. Eski belde ve köylerin yollarını yaptık. Kalan 3-4 mahallenin de yollarını yapmaya devam ediyoruz. Şu anda Arsuz´un tek eksiği altyapı. Onun için de çalış- malara Karaağaç´tan başladık ve yüzde 75 oranında bitirdik. İkinci etap çalışmalarımız da en kısa süre içinde tamamlanacak.” Hastane için iki yol önerdi Arsuz´da hastane ihtiyacına dikkat çeken ve bunun bir devlet yatırımı olduğuna dikkat çeken Lütfü Savaş, Suzan Şahin´i yanına çağırarak hastane ile ilgili iki önermede bulundu: “Hastane ile ilgili iki alternatif var. Ya Suzan Hanım Ankara´da bastıracak, hastaneyi yaptıracak, ya da O yaptıramazsa iş size düşüyor, artık Ankara´yı da değiştireceksiniz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00