Güven için bir önerge daha

Samandağ´da ´dur´ ihtarına uymadığı için polisin açtığı ateşle yaşamını yitiren Güven Oğurol (22) olayı, TBMM´ye bir kez daha önerge olarak yansıdı.

HATAY 17.03.2018 10:35:53 0
Güven için bir önerge daha

Adana Milletvekili ve Meral Darış Beştaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun yanıtlaması amacıyla soru önergesi verdi. Olayda yaralanan Oğurol, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, gözaltına alınan polis ise kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Milletvekili Beştaş, TBMM Başkanlığına verdiği ve İçişleri Bakanı Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Samandağ´da meydana gelen ölüm olayından haberdar mısınız? Olaya dair elde edilen bulgular nelerdir? Güven Oğurol´u hedef alarak ateş açmış olduğu iddia edilen polis hakkında inceleme başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa neden başlatılmamıştır? Polis neden derhal serbest bırakılmıştır? Polisin doğrudan ateş ederek ölüme sebebiyet vermesi orantısız şiddet kullanımı değil midir? Olaya sebebiyet veren polisin serbest bırakılması ve genel olarak kolluğun orantısız şiddet kullanımının cezasız bırakılması orantısız güç kullanımını meşrulaştırmıyor mu? olisin serbest bırakılması kolluğun aynı zamanda devlet güvencesi altında olduğunu göstermiyor mu? Polisin orantısız güç kullanımı nedeniyle son beş yıl içerisinde kaç ölüm gerçekleşmiştir? Orantısız güç kullanımı ile ilgili olarak son beş yıl içerisinde kaç polis yargılanmış ve kaç polis ceza almıştır? Orantısız güç kullanımı ile ilgili son beş yıl içerisinde polis aleyhine açılan davalarda kaç polis beraat etmiştir? Beraat gerekçeleri nelerdir? Polisin orantısız güç kullanarak gerçekleştirdiği suçlardan yargılanmaması yaşam hakkının açık şekilde gasp edilmesi değil midir?'


Anahtar Kelimeler: Güven için önerge daha

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04