Güven: Plana itirazlar değerlendiriliyor

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, askıdan indirilen 1/1000 Ölçekli Revizyon İmar Planına erişebilirliğin tam anlamıyla sağlandığını belirtti. Güven, “Hâlihazırda plana açılmış, tarafımıza bilgisi ulaşan bir dava bulunmayıp it

HATAY 29.07.2022 19:06:45 0
Güven: Plana itirazlar değerlendiriliyor

Planlama sürecine yönelik yapılan yazılı bilgilendirmede Asaf Güven, “Bilindiği üzere Hatay Büyükşehir Belediyesince onaylanmış olan 1/5000 ölçekli İlave Revizyon Nazım İmar Planına göre Arsuz Belediyesince 1/1000 Ölçekli Revizyon İmar Planı çalışmalarına başlanmış Arsuz ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclislerince onaylandıktan sonra 08.06.2022 tarihinde askıya çıkarılmış ve 18.07.2022 tarihinde de askıdan indirilmiştir. Planların vatandaşlar tarafından daha ulaşılabilir olması adına kanun ile belirtilen yöntemler dışında, internet tarayıcısı üzerinden hatta cep telefonlarından bile planların kontrol edilebileceği bir uygulama ile erişebilirlik tam anlamıyla sağlanmıştır” ifadesini paylaştı.

“Yürütmeyi durdurma kararı bulunmuyor”

Askı süresinde tüm TMMOB Üyelerine yönelik olarak plan ve plan notlarına ilişkin bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldığını da hatırlatan Başkan Güven, şunları paylaştı: “Plana yapılan itirazların değerlendirilmesinin ardından planla ilgili uygulamalar Arsuz ve Hatay Büyükşehir Meclis Kararları doğrultusunda başlayacaktır. Revizyon imar planı ile ilgili olarak tarafımıza ulaşan herhangi bir mahkeme ya da yürütmeyi durdurma kararı bulunmayıp, mevzuat gereği itirazların değerlendirilmesi süreci başlamış ve itirazların belediye meclislerince değerlendirilmesine müteakip plan doğal olarak yürürlüğe girecektir. Normal durum ve süreç işlemektedir.”

“Gizli emsal değil, gerçek durum işlendi”

Karaağaç ve Nardüzü bölgelerindeki düzenlemeyle ilgili ise Başkan Güven, şunları kaydetti: “Revizyon İmar Planında Karaağaç ve Nardüzü mahallelerinde herhangi bir yoğunluk ve kat artışına gidilmemiştir. Yalnızca Karaağaç ve Nardüzü belde belediyesi zamanında yapılmış olan imar planı ve plan notları uyarınca yapılmış ya da mahkeme kararı ile daha önce ruhsat almış olan alanlara yönelik buralarda oturan vatandaşların mağduriyetinin engellenmesine yönelik olarak mevcut yapılaşma ve ruhsata göre gizli emsal değil gerçek durum işlenmiştir.”

Hedefleri turizmi teşvik

1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına göre TİCTK (Ticaret-Turizm-Konut) alanlarında Arsuz Belediyesince yapılan 1/1000 ölçekli revizyon imar planında bina yüksekliğinin 10 kat gösterilmiş olmasının kamuoyuna yanlış aksettirildiğini aktaran Güven, bölgede otel yapılması ve turizmi teşvik etmek istediklerini ifade etti. Güven, açıklamasını şöyle sürdürdü: “1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına göre TİCTK (Ticaret-Turizm-Konut) alanlarında Arsuz Belediyesince yapılan 1/1000 ölçekli revizyon imar planında bina yüksekliğinin 10 kat gösterilmiş olması kamuoyuna yanlış anlatılmaktadır. Plana ilişkin olarak plan notu incelendiğinde bu alanlarda konut yapılırsa 3 kat, ticari binalar 5 ve otel yapılması durumunda 10 kat yapı yapılabilmektedir. Amaç otel yapılmasını ve turizmi desteklemektir. Otel dışında 10 katlı yapı yapılması söz konusu değildir.”

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19