Güvenlik korucuları and içti

150 korucu, iki haftalık eğitimin tamamladı

GÜNCEL 13.09.2018 10:42:27 0
Güvenlik korucuları and içti

İskenderun/SES

Hatay´da görev yapan güvenlik korucuları Dörtyol Jandarma Tabur Komutanlığında törenle and içti. İki haftalık eğitimini tamamlayan 150 güvenlik korucusu and içti. Korucuların and içme törenine Hatay Valisi Erdal Ata, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İskenderun Sahil Güvenlik Komutanı Yarbay Çağın Taşkın, Dörtyol, İskenderun, Payas ve Erzin ´da görev yapan kaymakam ve belediye başkanları da katıldı.
Güvenlik korucularınıne ailelerinin de katıldığı törende konuşan Hatay Valisi Erdal Ata, 15 günlük eğitimlerini tamamlayan güvenlik korucularının yemin töreninde bulunmaktan il valisi olarak son derece mutlu olduğunu ifade etti. Vali Ata, '150 güvenlik korucumuz, aldıkları iki haftalık eğitimin ardından silah ve bayrak üzerinde yemin edecek, atanımızın birliği ve bütünlüğünü korumak için hiç durmadan çalışan jandarmamızla birlikte görev yürütecekler' dedi. And içen güvenlik korucularına da seslenen Ata, şunları söyledi: 'Askerlik, inancımız ve kültürümüzde çok önemli yeri olan onurlu bir hizmettir. Biliyorum ki, siz de edeceğiniz yemine sadık bir şekilde kahraman askerlerimize destek olacak, size verilen görevleri yerine getirecek, gerekirse vatan ve bayrak uğruna canlarınızı vereceksiniz. Bu vesileyle, geçmişten günümüze kadar kutsal vatan toprağını, üzerinde dalgalanan şanlı bayrağımızı ve gölgesinde huzur bulan yüce Türk milletini korumak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Bugün göreve başlayacak güvenlik korucularımızı ve ailelerini tebrik ediyor; yeminlerinin kendilerine, ailelerine, vatana ve millete hayırlı olmasını diliyorum.'
Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Ertekin de törende yaptığı konuşmada, “Canınızdan daha çok sevdiğiniz her türlü zorluklar ile kötülüklerden esirgeyerek büyütüp, şahadeti karşısında ´vatan sağ olsun´ diyerek sabrın, asaletin ve metanetin en büyüğünü gösteren ailelerimiz huzurunda, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna seve eve canınızı feda edeceğinize namus ve şerefiniz üzerine ant içmektesiniz. Genç silah arkadaşlarım hürriyet ve bağımsızlığımızın, toprak bütünlüğümüzün, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti´nin inançlı, kararlı bir savunucusu ve her an göreve hazır olarak birlik ve beraberlik ruhu içinde yeminize bağlı kalıp emniyet ve asayişi sağlayacak ve her türlü şer odaklarına karşı mücadele edeceksiniz. Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, tüm aşırı akım ve politik düşüncelerin dışında, kanun talimat ve hiyerarşik nizama bağlı, karşılıklı sevgi ve güvene dayanan bir disiplin ruhu ile işbirliği içinde çalışarak yurdumuza hizmet edeceksiniz' dedi. Törende güvenlik korucuları adına bir güvenlik korucusu da konuşma yaptı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00