Güvercinli parkta ‘parkımıza dokunma’ tepkisi

Parka dönüştürülen ve Güvercinli Park olarak isimlendirilen eski Bit Pazarı alanındaki ağaçlar sökülerek prefabrik çarşı kurma girişimi protesto edilerek ‘parkımıza dokunma’ pankartı açıldı.

İSKENDERUN 4.08.2023 16:34:00 0
Güvercinli parkta ‘parkımıza dokunma’ tepkisi

Yeşil alana yapılacak konteyner çarşı İskenderun’da protesto edildi. CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, plan değişikliğine gidilmeden yapılan uygulamayı ‘kanunsuzluk’ olarak nitelendirdi. Belediye Meclisi’nin CHP grup başkan vekili Fatin Bereketoğlu, uygulamadan vazgeçilmemesi durumunda ‘yetki gaspı’ gerekçesiyle konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Halk arasında Güvercinli Park olarak bilinen Sağlıklı Yaşam parkına alanın yeşil alan statüsünün devam etmesine karşın prefabrik çarşı çalışması devam ediyor. Sökülen ağaçların taşındığı parkta prefabrik çarşı İskenderun Belediyesi ile Tosyalı Holding tarafından yaptırılacak.

CHP İlçe yönetimi, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, belediye meclisinin CHP’li üyeleri ile ve bazı STK temsilcilerinin katılımıyla yapılan basın açıklamasında konuşan Yusuf Mansuroğlu, “Sanki bu ağaçları kendileri dikmiş gibi kökünden sökmeye çalışıyorlar. Birkaç ağaç sökmüşler, eğer sizler yeterli sesi yükseltemezseniz bu kalan ağaçlar da elimizden gidecek. Burası yaşam parkı, insanların nefes alacağı, oturup sohbet edebileceği bir yer, bir yaşam alanı. Siyasi iktidar maalesef buradaki siyasi temsilcisi dahil olmak üzere halkın nefes alacağı bir yer bırakmamaya kararlı” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya seslenen Mansuroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu kentin sizden çok alacağı var. Bizi büyük umutlarla seçen İskenderun halkının da sizden çok alacağı var. Eğer böyle devam ederseniz bu halkın, burada oturan ihtiyarların, emeklilerin, nefes alan çocukların, yaşama savaşı veren buradaki güvercinlerin bile sizde ahı kalacak ahı.”

Park alanında değişikliğe gidilirken meclisten onaylatmadan işlem yapılmasını ‘kanunsuzluk’ olarak nitelendiren Mansuroğlu, buna izin vermeyeceklerini belirterek kınadıklarını söyledi.

Bereketoğlu: Yargıya taşıyacağız

İskenderun Belediyesi CHP grubu başkan vekili Murat Fatih Bereketoğlu da parkta bir vasıf değişikliğine gidildiğine dikkat çekti. Bereketoğlu, “Burada bir vasıf değişikliğine gidiliyor. Bırakın belediye meclisine getirmeyi, bir fikir sorma nezaketinde bile bulunmuyorlar. Görüntü zaten ortada. Ağaçların sökülerek yerlerine 30 kadar esnafa konteyner tahsis edilmesi buradaki güvercinlerin de ayağını kesecektir. İskenderun’un merkezindeki tek park yerimiz burası. Meclisten yetki almadan, yetki gaspıyla yapıyorlar. Buranın daha da ağaçlandırılarak eski haline döndürülmesini talep ediyoruz” dedi. Bereketoğlu, uygulamadan vazgeçilmemesi durumunda ‘yetki gaspı’ gerekçesiyle konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Çankaya’dan ‘sahip çıkın’ çağrısı

Emekliler Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mustafa Çankaya da karayolları alanının da İskenderun halkı ve stk’ların karşı çıkması üzerine park kimliğini kaybetmediğini hatırlattı. Çankaya, güvercinli park olarak adlandırılan Sağlıklı Yaşam Parkına el konulmak istenmesinin bundan sonra yapılmak istenenlerin başlangıcı olduğunu savunan Çankaya, parka sahip çıkılması çağrısında bulundu. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19