Güzelmansur: 250 TIR şoförü mağdur

Türkiye-İran sınırındaki tampon bölgede bekletilen 250 tır şoförünün halen ülkeye girişlerine izin verilmiyor. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, konuyu verdiği soru önergesiyle TBMM´ye taşıdı.

TÜRKIYE 28.04.2020 13:36:49 0
Güzelmansur: 250 TIR şoförü mağdur

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Türkiye-İran arasındaki tampon bölgede 20 gündür mahsur kalan Türk tır şoförlerinin mağduriyetini verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Güzelmansur Tır şoförlerinin 2 ayı aşkın bir süredir evlerinden ve ailelerinden uzak kaldıktan sonra 20 gündür de sınırda bekletildiğini söyledi. CHP´li Güzelmansur Türkiye-İran sınırındaki tampon bölgede kaderlerine terkedilen tır şoförlerimizin ülkeye girişleri için gerekli adımların neden atılmadığı, mağduriyetlerinin ne kadar süreceği konusunda açıklama yapılmamasını eleştirdi.

Can güvenlikleri tehdit altında

Şoförlerin insani ihtiyaçlarını karşılayamadığı gibi can ve mal güvenliklerinin de tehdit altında olduğunu söyleyen CHP´li Güzelmansur: “Türkiye´den Azerbaycan ve Orta Asya ülkelerine yük taşıyan yüzlerce tır şoförü, 20 gündür Türkiye-İran sınırındaki tampon bölgede bekletilmekte ve ülkemize girişlerine izin verilmemektedir. Beslenme, barınma, tuvalet, banyo gibi insani ihtiyaçlarını karşılamayan bu şoförlerimizin virüs salgını nedeniyle sağlıkları tehdit altında olduğu gibi bulundukları bölgedeki hırsızlık vakaları nedeniyle de güvenlikleri risk altındadır” dedi.
Güzelmansur, şu soruları yöneltti:
- 250´den fazla tır şoförümüzün aç, susuz, hijyenden uzak, can ve mal güvenlikleri tehlike altında olmak üzere Türkiye-İran sınırındaki tampon bölgede bekletilmesinin ve ülkemize giriş izni verilmemesinin gerekçesi nedir?
- Söz konusu vatandaşlarımızın, karantina ve diğer koşulları sağlanarak, Türkiye´ye girmeleri ve ailelerine kavuşmaları ne zaman sağlanacaktır?
- Bu mağduriyetin çözümü için bugüne kadar hangi adımlar atılmış, ne tür çalışmalar yapılmıştır?


Anahtar Kelimeler: Güzelmansur şoförü mağdur

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23